26 aprilie 2024, 6:46

Devine educația nonformală o metodă de învățare populară în România?

Încă de la începutul anului și până în prezent aproximativ 3.000 de copii și tineri au beneficiat de activități de educație alternativă și dezvoltare vocațională. Toate acestea în cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Pe lângă cei menționați anterior, se mai adaugă 1.200 de profesori, personalități ale vieții culturale românești, specialiști din diverse domenii, toți au participat la o serie de evenimente tematice.

Sursă foto: Comunicat Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Prin activități educaționale de excelență, programe de susținere și promovare a performanței, concursuri naționale, spectacole și evenimente interactive cu caracter cultural-educativ sau voluntariat, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține educația alternativă a copiilor și tinerilor din România, se arată într-un comunicat trimis Edițiadedimineață.ro.

Scopul acestor activități este  acela de a spijini și promova tinerii valoroși și pe cei cu IQ ridicat, de a îmbunătăți cunoștințele și aptitudinile acestora, de a-i încuraja să își dorească să se autodepășească și să își valorifice la maxim talentul și potențialul individual.

Pe lângă cursurile desfășurate în cadrul Clubului de Excelență, la care participă săptămânal peste 400 de copii înscriși în anul educațional 2018-2019, un număr de peste 2500 de copii au beneficiat, de la începutul acestui an și până în prezent, de activități interactive de educație nonformală, organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, potrivit sursei menționate anterior.

Sursă foto: Comunicat Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dezvoltă programe și proiecte proprii, dar și în parteneriat cu diverse instituții. De la începutul anului s-au alăturat proiectelor și campaniilor inițiate de FDVDR: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Biblioteca Metropolitană București, Editura Litera, Centrul de Carte Fischer International, Oriflame România, Muzeul Pedagogic din Brașov, Centrul de Educație Expoziții Călătoare, dar și alte instituții de învățământ și centre de educație partenere, atât din București, cât și din țară.

De aproape 30 de ani Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României inspiră prin arte, educație, inovație, știință şi cultură, susţinând și promovând copiii și tinerii care au competențe și abilități cu un grad înalt de performanță. Prin proiectele sale, Fundația Dan Voiculescu contribuie la formarea şi dezvoltarea acestora, prin activități și proiecte de educației nonformală, interactivă, care completează cu succes educaţia oferită de şcoală, încurajându-i să performeze și să își urmeze vocația.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol