CITIRE

Diana de Wales – 21 de ani de la moartea Pri...

Diana de Wales – 21 de ani de la moartea Prințesei Inimilor

„Incearcă să faci un act de bunătate aleatoriu, fără nicio așteptare, fără să vrei să fii recompensată, știind că poate într-o zi cineva ar putea să facă același lucru pentru tine.” – Diana de Wales

Prințesa Diana a murit la 36 de ani, iar dispariția ei subită a lăsat un gol imens în sufletele oamenilor din întreaga lume care au îngrăgit-o și care au fost impresionați de munca ei de caritate. Astfel, ziua de 31 august rămâne una neagră pentru ei, căci este ziua în care se comemorează decesul celei supranumite Prințesa Inimilor.

Diana a rămas centrul atenției aproape constante a privirii cercetătoare a massmediei din Marea Britanie și din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât și după divorț. Moartea ei subită într-un accident de mașină a fost urmată de o dovadă spontană și prelungită de tristețe publică. Replicile contemporanilor privind viața și moștenirea lăsată de Diana au fost diverse, însă ceea ce a rămas este o fascinație remarcabilă a oamenilor pentru prințesă.

Cu un caracter umanitar deosebit, a dat dovadă de numeroase acte de generozitate

Sursa click.ro

Începând cu mijlocul și pânâ la sfârșitul anilor ‘80, Prințesa de Wales a devenit foarte cunoscută pentru susținerea pe care o acorda mai multor proiecte caritabile. Acest lucru reieșea în mod natural din rolul ei de Prințesă de Wales — toți se așteptau ca ea să viziteze spitale și să aline suferința celor bolnavi și prin aceasta, își asuma patronajul mai multor organizații caritabile — și se interesa de anumite boli și de chestiuni în legătură cu sănătatea. Diana era o susținătoare a Campaniei Internaționale pentru Interzicerea Minelor Terestre, campanie care a câștigat premiul Nobel pentru Pace în 1997.

Nunta de basm de la Catedrala Saint Paul

Prințul Charles o cunoștea pe Diana de câțiva ani, dar s-a interesat în mod serios de ea ca posibilă mireasă în vara anului 1980, când au fost invitați amândoi într-un sfârșit de săptămână la țară, unde ea l-a privit cum juca polo. Relația s-a dezvoltat când el a invitat-o să navigheze, într-un sfârșit de săptămână la Cowes, pe iahtul Britannia. După aceea a invitat-o la Castelul Balmoral, reședința scoțiană a familiei Windsor, pentru a-i cunoaște familia. Diana a fost primită bine la Balmoral de regina Elisabeta a II-a, de Filip, Duce de Edinburgh și de Regina Mamă. Apoi cuplul a ieșit de mai multe ori în Londra. Prințul a cerut-o în căsătorie în 6 februarie 1981 și Diana a acceptat, însă logodna lor a fost ținută secret câteva săptămâni.

Sursa versiya.info

Tânăra de 20 de ani a devenit Prințesă de Wales când s-a căsătorit cu Prințul Charles în Catedrala St Paul, pentru că avea mai multe locuri decât Westminster Abbey, care fusese folosită anterior pentru nunțile regale, pe 29 iulie 1981. Într-o așa-numită „nuntă de basm” urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni, Diana a purtat o rochie în valoare de 9000 £, cu o trenă lungă de 8 metri și cu cele mai frumoase broderii.

Sursa libertatea.ro

La doar câteva luni după nuntă, cuplul a anunțat că așteaptă venirea pe lume a primului copil. William s-a născut pe 21 iunie 1982, iar doi ani mai târziu, în septembrie 1984, a venit pe lume și Harry.

Prințesa Diana și cei doi fii
– Sursa divahair.ro

Diana a fost considerată un fashion icon, ținutele alese de ea fiind mereu în centrul atenției. De altfel, un sondaj realizat recent a scos la iveală că aceasta este considerată una dintre cele mai mari surse de inspirație când vine vorba despre fashion.

Sursa www.viptim.ro

Diana și Charles s-au despărțit în 1992, însă divorțul a avut loc abia în 1996. După divorț, Diana s-a afișat public cu un cardiolog foarte respectat din Pakistan, pe nume Hasnat Khan, care a fost numit „dragostea vieții ei”, timp de aproape doi ani, înainte de încheierea relației, de către Khan, datorită unor deosebiri culturale. Curând după aceea, a început o relație cu Dodi Al-Fayed, alături de care și-a găsit sfârșitul în tragicul accident de la Paris.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.