5 august 2020, 5:22

Dilema GDPR: Mai vine Moș Crăciun într-un oraș din Germania?

Mult discutata legislație privind protecția datelor personale în Europa a fost la un pas de a schimba cursul unei tradiții importante din oraşului german Roth. Astfel, oficialii au anunțat că le vor interzice copiilor să mai pună scrisori pentru Moș Crăciun sub bradul special amenajat în localitate, pentru că ar încălca prevederile regulamentului, potrivit Euronews.

Chiar dacă reprezentanții locali nu sunt întru totul de acord cu această prevedere și încă mai caută alternative pentru modul în care copii din oraș pot primi cadourile prin intermediul municipalităţii, o purtătoare de cuvânt din partea Comisiei Europene a declarat pentru secţiunea Brussels Playbook a site-ului Politico Bruxelles că nu este nicio problemă.

„Moş Crăciun ar trebui să aibă adresa familiei ca să aducă darurile cerute în scrisoare, desigur, adresă oferită cu consimţământul părinţilor, în cazul minorilor”, a spus aceasta.

 „Regulile privind adresele private există de decenii bune, iar legislaţia care are în vedere protecţia datelor nu a schimbat această situaţie”, a mai comentat reprezentanta Comisiei Europene, citată de Euronews.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.