1 octombrie 2022, 17:44

Doar o dată la 50 de ani. Căderi masive de zăpadă la Moscova, în plină primăvară

O fi un semn, n-o fi, cert e că se întâmplă o dată la 50 de ani, nu e ceva obișnuit. ”Iarna vrajbei noastre” s-a mutat în primăvară, cu  toate schimbările climatice. Sau poate o fi de la război…

Capitala Rusiei, Moscova, se confruntă duminică cu căderi de zăpadă record, în plină primăvară, informează AFP, citată de agerpres.ro.

Potrivit Centrului de hidrometeorologie rus, duminică dimineaţă, pe străzile Moscovei au fost măsuraţi între 25 şi 40 de centimetri de zăpadă, în creştere faţă de cei 21 de centimetri raportaţi în ziua precedentă.

Această creştere a stratului de zăpadă cauzată de ninsorile abundente căzute peste noapte la Moscova „este extraordinară, un record’, a declarat responsabilul ştiinţific al Centrului, Roman Vilfand, citat de agenţia de presă TASS.

„În urma ninsorilor anormale, în unele zone ale capitalei s-au format mormane de zăpadă demne de luna februarie”, a indicat la rândul său centrul de meteorologie Fobos într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, acest fenomen este cauzat de ciclonul „Katarina”, care a provocat în Rusia „căderi de zăpadă care apar la începutul lunii aprilie doar o dată la 50 de ani”.

Cu toate acestea, Fobos subliniază că această situaţie este încă departe de recordul absolut, de 55 de centimetri de zăpadă, înregistrat la Moscova pe 3 aprilie 1895.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol