20 ianuarie 2022, 10:40

O doctoriță olandeză prescrie în continuare pastile de avort în Texas, în ciuda noii legi de acolo

O doctoriță care are un serviciu de avort prin telemedicină spune că va continua să prescrie pastile pentru avort femeilor din Texas care sunt însărcinate de peste șase săptămâni, în ciuda unei noi legi care face ca acest lucru să fie o infracțiune.

„Este o altă lege care nu se bazează pe nicio dovadă științifică, pe drepturile omului, pe bun simț. Voi oferi rețete pentru pilulele pentru avort până la zece săptămâni de sarcină, așa cum am făcut întotdeauna”, a declarat Dr. Rebecca Gomperts.

La 1 septembrie, a intrat în vigoare o lege în Texas care interzice avorturile după activitatea cardiacă embrionară, la aproximativ șase săptămâni. Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a semnat un alt proiect de lege, care incriminează distribuirea pilulelor pentru avort prin poștă. Această lege va intra în vigoare în decembrie, iar încălcările ar putea duce la mii de dolari în amenzi și închisoare de până la doi ani.

Dr. Gomperts a înființat o organizație numită Aid Access, în 2018, pentru a furniza pastile pentru avort femeilor din SUA, după mai mult de un deceniu care a organizat grupuri similare nonprofit în țările în care avortul este ilegal. Persoanele care contactează Aid Access completează un formular de consultare online în care descriu starea de sănătate. Access Aid le poate conecta apoi la un furnizor de servicii medicale din SUA care poate prescrie pastile.

Foto: „Stop Abortion Bans Rally” de Fibonacci Blue, Flickr, CC BY 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.