19 octombrie 2020, 18:54

Doi români aflaţi în Insula Evia şi unul aflat în Salonic au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19

Potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale competente Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic, doi români aflaţi în Insula Evia şi unul aflat în Salonic au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, informează Ministerul român al Afacerilor Externe.

Transferați la hotel special pentru carantină

Instituţia mai spune că cei doi din insula Evia au fost transferaţi într-o unitate hotelieră special destinată pentru carantină unde vor rămâne pentru 12 zile.

Ceilalţi membri ai grupului cu care cele două persoane confirmate pozitiv au intrat în Grecia şi care au fost testaţi, la rândul lor, la momentul intrării pe teritoriul elen, au fost plasaţi în izolare. Aceştia urmează să revină în ţară în cursul zilei de marţi cu un autocar pus la dispoziţie de agenţia turistică, a adăugat MAE.

„În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia turiştilor români aflaţi în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale competente Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic, doi cetăţeni români aflaţi în Insula Evia şi un cetăţean român aflat în Salonic au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19”, au transmis reprezentanţii MAE luni, într-un comunicat de presă.

Românul din Salonic a contactat Consulatul

”Cetățeanul român aflat în Salonic a contactat Consulatul General al României la Salonic, menționând că a fost anunțat de autoritățile elene, la data de 11 iulie a.c., cu privire la rezultatul pozitiv al testării efectuate la intrarea pe teritoriul acestui stat. Persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 8 iulie a.c., aflându-se în prezent într-un apartament închiriat în Salonic, împreună cu un alt cetățean român care până la acest moment nu a fost testat. Consulatul General al României la Salonic întreprinde demersuri pe lângă autoritățile elene pentru aplicarea procedurii prevăzute de legislația elenă în astfel de cazuri, inclusiv o eventuală retestare a persoanei infectate.

Totodată, Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic au întreprins demersuri de urgență pentru solicitarea de date oficiale din partea autorităților elene centrale cu privire la situația celor trei cetățeni români depistați pozitiv, precum și pentru a se asigura că aceștia primesc îngrijirea și asistența necesare în astfel de situații”, explică ministerul în comunicatul citat.

Unde pot solicita românii asistență consulară

”Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076”, mai arată comunicatul MAE.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.