28 mai 2023, 16:33

Doliu în muzica internațională. A murit Tina Turner, o legendă a muzicii, Simply The Best

Tina Turner, una dintre cele mai mari voci ale muzicii internaționale, a murit la vârsta de 83 de ani, a confirmat purtătorul ei de cuvânt.

Într-o declarație, echipa cântăreței a confirmat că „Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit liniștit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, anunță BBC.

Turner a fost foarte bolnavă în ultimii ani, fiind diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și făcând un transplant de rinichi în 2017.

„Va avea loc o ceremonie de înmormântare privată la care vor participa prieteni apropiați și familia”, a spus publicistul lui Turner. „Vă rugăm să respectați intimitatea familiei ei în acest moment dificil.”

Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai iubite cântărețe rock, cunoscută pentru prezența ei pe scenă și pentru un șir de hituri printre care The Best, Proud Mary, Private Dancer și What’s Love Got to Do With it.

Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină, fiind recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista a contribuit.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol