29 noiembrie 2021, 1:11

Dosar penal pentru persoana care a spus într-un live pe Facebook că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamţ este gol

Poliţiştii din Neamţ au întocmit un dosar penal pentru răspândirea de informaţii false după ce o persoană a afirmat, într-o filmare postată pe o reţea de socializare, că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamţ este gol.

„Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra-Neamţ, Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Neamţ precizează că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, citat de Agerpres.

Pe 14 octombrie, o femeie din Piatra-Neamţ a făcut un live pe Facebook în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi a afirmat că spitalul modular ATI este gol.

Potrivit conducerii spitalului, în ziua respectivă erau internaţi 25 de pacienţi în stare gravă în secţia ATI.

Facebook încă funcțional

Pe contul ei de Facebook, încă funcțional, Ella Fatu a ținut să posteze ea însăși informația cum că este cercetată, pe care a găsit-o în stiri-neamt.ro.

Replici nu au întârziat să apară, din păcate mult prea puține comparabile cu acesările făcute de postarea inițială.

Hai sa iti fie mai usor, ca ai IQ-ul egal cu temperatura de afara, noaptea (TR)

e, asa e cand vorbim fara sa gandim!! platim pentru ce scoatem pe guuura!! (MS)

Poți să faci Live-uri și de la pușcărie (DB)

Ai vrut sa fii vedeta.Ai reușit! (TA)

Inca mai ai contul valid???? Vedeto (CP)

Să faci un live și de la zdup! Din cauza unor asemenea căpiați mor sute de oameni care ascultă de asemenea postaci care umplu internetul cu minciuni. Mergeți la vaccinare că e groasă rău! (IN)

Ia miscati hoitul si fa o saptamana de voluntariat la spital si dupa mai stam de vorba. (RJ)

Curios este faptul că Ella Fatu nu și-a închis sau măcar restricționat contul de Facebook. Majoritatea covîrșitoare a materialelor distribuite de pe pagina ei se referă la situația din spitale și pandemie, unele dintre ele fiind fragmente semnate Diana Iovanovici Șoșoacă, Flavia Groșan și dana Budeanu; respectiva transmisie live încă se mai află pe pagina “vedetei” (peste 1.4k coments si 3.7k share)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.