18 septembrie 2023, 9:30

Două ONG-uri lansează jocul de educaţie civică şi socială „Teen Action for Inclusion”

Dedicat elevilor de şcoală generală, jocul îi stimulează pe adolescenţi să găsească răspunsuri la întrebări pe care le-a fost poate teamă să le pună despre persoanele cu dizabilităţi.

Asociaţiile Cu Alte Cuvinte (CUAC) şi Supereroi organizează luni, 18 septembrie, în intervalul 13:00 – 13:45, evenimentul de lansare a jocului de educaţie civică şi socială „Teen Action for Inclusion” la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti.

Jocul a fost inspirat de 21 de adolescenţi tipici şi cu dizabilităţi, care vor să aibă experienţe cât mai plăcute la şcoală, în oraş sau când călătoresc, toate situaţiile din joc având la bază experienţele lor de împrietenire pe parcursul proiectului, din octombrie 2022 până în aprilie 2023.

Dedicat elevilor de şcoală generală, jocul îi stimulează pe adolescenţi să găsească răspunsuri la întrebări pe care le-a fost poate teamă să le pună despre persoanele cu dizabilităţi. Totodată le provoacă imaginaţia copiilor să găsească soluţii care ar putea să-i inspire pe cei din jur, şi chiar persoane cu putere de decizie din instituţii publice.

Jocul conţine 8 carduri ilustrate cu diverse situaţii din viaţa de zi cu zi a unei persoane cu dizabilităţi, 12 carduri ilustrate cu soluţii şi 28 de carduri cu probleme. 40 de jocuri au fost distribuite către 40 de profesori de gimnaziu din întreaga ţară, în format fizic, însă orice profesor şi părinte îl poate găsi în format digital şi în pagina dedicată proiectului, pe site-ul asociaţiei Cu Alte Cuvinte. Acesta poate fi descărcat gratuit, alături de instrucţiuni.

Jocul a fost creat cu implicarea Ruxandrei Mateescu (asociaţia Supereroi printre noi), expertă cunoscută la nivel internaţional în incluziunea persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul Teen Action for Inclusion a fost iniţiat de asociaţiile Cu Alte Cuvinte (CUAC) şi Supereroi printre noi, fiind cofinanţat de Administraţia Raiffeisen Comunităţi.

Pentru a participa la evenimentul de lansare fizică a jocului, organizatorii solicită confirmarea prezenţei la adresa [email protected].

Foto: cualtecuvinte.com/teen-action


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol