CITIRE

Două remedii naturale pentru tusea seacă

Două remedii naturale pentru tusea seacă

Nimic nu este mai deranjant decât tusea seacă, în special noaptea când ar trebui să te bucuri de un somn profund şi odihnitor. Când vine vorba despre tuse trebuie precizat faptul că există două tipuri şi anume: tusea productiva  care elimină mucusul existent în căile respiratorii, şi tusea seaca pe care trebuie să o potoleşti cât mai repede pentru ca altfel pot apărea complicaţii.

Ţine cont şi de faptul că această tuse seacă poate fi provocată de cele mai multe ori în cazul în care există o oarecare alergie, dar şi în cazul incipient al unei gripe. Deşi există numeroase medicamente cu ajutorul cărora poţi trata aceste forme de tuse, încearcă în primă instanţă varianta naturistă, urmând ca, în cazul în care rezultatele pozitive nu apar, să consulţi un medic specialist.

Mierea și lămâia

Sursa: hubpages.com

Unul dintre cele mai vechi şi bune produse naturiste, mierea, datorită proprietăţilor sale antibacteriene te va ajuta în cazul tusei seci să elimini bacteria responsabilă cu acest simptom. Astfel, este necesar să iei 3 linguri de miere pe zi atât pentru a calma senzaţia de disconfort cât şi tusea seacă. Un alt remediu naturist îl constituie lămâia în amestec cu mierea de albine, Taie o lămâie fără coajă în bucăţi mici şi toarnă peste ea miere cât să o cuprindă, las-o cel puţin 15 minute după care poţi să iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

Ridichea neagră și ghimbirul

Ghimbirul poate face și el minuni în cazul tusei seci. Poți face o rețetă simplă folosind o lingură de mentă uscată, 3 linguri de ghimbir mărunțit, 1 ceașcă de miere și 4 cești cu apă. Adăugati menta și ghimbirul în apă, apoi puneți la fiert. Când s-a răcit adaugă mierea și consumă pe parcursul zilei.

sursa: dorianradu.ro

Totodată ridichea neagră poate fi folosită în cazul tusei seci. dacă o tai în două jumătăți , îi scobești mijlocul, pui zahăr și lași cel puțin o oră va acumula un suc ce va calma tusea seacă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.