26 aprilie 2024, 21:48

Două rețete delicioase pentru masa de Crăciun

Dincolo de preparatele tradiționale de Crăciun precum cozonacii sau sărmăluțele, există și preparate culinare mai puțin cunoscute. În prag de sărbători ne-am gândit să vă oferim două rețete inedite pentru masa de Crăciun.

Friptură de porc fragedă

sursa: delicious.com.au

Ingrediente:

1 kg carne de porc
5 cepe
1 catel usturoi
3 linguri miere
50 g unt
500 ml bere neagră
cimbru
100 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Îți vom spune un secret! Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi bere. Devine mult mai fragedă, mai ușor de tăiat. Iată cum poţi prepara cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă!

  1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.
  2. Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşază carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.
  3. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.
  4. După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.

 

Aperitiv pentru masa de Craciun

sursa: http://clickpoftabuna.ro

Salata de creveţi cu avocado şi mango este un preparat proaspăt şi uşor de realizat, potrivit pentru masa de sarbatori. Serviţi alături de pâine integrală sau biscuiţi integrali.

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 400 de grame de creveţi fierţi
– 2 fructe mango, tăiate în cubuleţe de 2 cm
– 2 fructe avocado , tăiate în cubuleţe de 2 cm
– 2 lămâi, plus felii de lămâie pentru servit
– coriandru mărunţit
– un ardei iute, fără seminţe, mărunţit fin
– 1 lingură de miere
– 1 lingură de ulei de avocado sau ulei de măsline
– 1 salată verde

Mod de preparare:

1. Creveţii trebuie curătaţi, decorticaţi şi tăiaţi în jumătate. Apoi, creveţii se pun într-un bol cu bucăţile de avocado şi mango.
2. Coaja unei jumătăţi de lămâie se răzuieşte. De asemenea, se stoarce sucul celor două citrice. Se pune coaja şi sucul într-un bol mic cu coriandrul tocat fin, ardeiul iute, mierea şi uleiul. Se asezonează şi se amestecă bine. Sosul se toarnă peste creveţii cu mango şi avocado şi se amestecă bine.
3. Frunzele de salată, asezonate cu condimente, se pun pe farfurii, iar peste acestea se serveşte salata de creveţi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol