CITIRE

Dovedit științific: 10 minute de sport pe zi ajută...

Dovedit științific: 10 minute de sport pe zi ajută la îmbunătățirea memoriei

Kilogramele în plus nu sunt întotdeauna suficiente pentru a ne convinge să facem sport. O activitate fizică moderată ajută la îmbunătățirea imediată a memoriei, nu doar la cei vârstnici, ci şi la persoanele tinere, potrivit unui studiu publicat luni de University of California Irvine (UCI) şi citat de EFE.

Studiul este o confirmare cheie în prevenirea bolilor mintale şi senile asigurând că zece minute de „efort uşor” pe zi poate determina „beneficii cognitive considerabile”.

„Hipocampul este fundamental pentru crearea de noi amintiri şi este una din primele zone ale creierului care se deteriorează cu înaintarea în vârstă şi mult mai sever la cei care suferă de Alzheimer. Ameliorarea funcţiei hipocampului este esenţială pentru ameliorarea memoriei în situaţii cotidiene.”, a declarat lui Michael Yassa, profesor la UCI şi unul din responsabilii studiului, conform agerpres.ro.

Pentru acest studiu, realizat în comun cu Universitatea Tsukuba din Japonia şi publicat în revista ştiinţifică Proceedings, cercetătorii au utilizat imagini de rezonanţă magnetică de mare rezoluţie. La această cercetare au participat 36 de persoane în stare bună de sănătate.

Studiul a demonstrat că perioade scurte de exerciţii moderate duc la creşterea conexiunii „între circumvoluţiunea dinţată din hipocamp şi ariile corticale legate de procesarea detaliată a memoriei”.

Rezultatele cercetării au arătat că „mici exerciţii de plimbare zilnică pot avea efecte considerabile pentru ameliorarea memoriei şi a cunoaşterii”. De asemenea, informațiile obținute constituie o bază importantă pentru motivarea persoanelor în vârstă să realizeze exerciţii moderate periodice.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.