1 martie 2023, 8:31

Dovedit științific: transfuzia de sânge de la persoanele vaccinate anti-COVID-19 este sigură

Există o mulțime de speculații nefondate despre efectele secundare ale vaccinării împotriva Covid-19, inclusiv despre efectele negative asupra celor din jurul persoanelor vaccinate.

Una dintre speculații este despre sângele „contaminat” provenind de la persoanele vaccinate, care ar putea reprezenta un pericol în sine și care poate duce la vătămarea gravă a celor care primesc transfuzia.

Indiferent de zvonuri, băncile de sânge au funcționat normal și nu au ca practică etichetarea sângelui în funcție de tipul de donator, vaccinat sau nevaccinat.

Nu există vreo dovadă că vaccinurile anterioare pot afecta calitatea sângelui donat, scrie factcheck.bg, un portal de stiri din Bulgaria specializat pe demontarea știrilor false, citat de Science+.

Sângele donat este analizat în detaliu pentru diferite boli de sânge transmisibile, din motive de siguranță, ca întotdeauna.

Din păcate, aceste speculații legate de „sângele vaccinat periculos” duc la temeri și la solicitări nejustificate de „sânge nevaccinat”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol