CITIRE

După 23 de ani a fost găsit testamentul politic al...

După 23 de ani a fost găsit testamentul politic al lui Corneliu Coposu

Fundaţia „Corneliu Coposu” împreună cu Asociaţia „21 Decembrie 1989” anunţă că au găsit, după două decenii, testamentul politic al celui care a fost numit de liderii politici străini şi de presa internaţională drept „cel mai moral şi mai important politician român după Revoluţie”, potrivit unui comunicat citat de news.ro.

„Ani la rând după moartea lui Corneliu Coposu s-a vorbit despre faptul că Seniorul nu a lăsat naţiunii române un testament scris. Recent, am găsit testamentul întâmplător, după două decenii, în timp ce căutam documente scrise de Senior despre creştin-democraţie pentru lansarea unui apel de renaştere, eveniment pe care Fundaţia noastră îl pregătea la Bădăcin, satul lui Iuliu Maniu. Vrem să împărtăşim cu toţi românii această moştenire, în ziua de 20 mai, ziua de naştere a lui Corneliu Coposu”, a spus Ionuţ Gherasim, preşedintele executiv al Fundaţiei „Corneliu Coposu”.

Duminică, la ora 15:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, va fi prezentat conţinutul olograf al testamentului politic al Seniorului.

Corneliu Coposu alături de Iuliu Maniu

Corneliu Coposu s-a născut pe 20 mai 1914, la Bobota, Sălaj şi a murit pe 11 noiembrie 1995, la Bucureşti. A fost principala figură politică din România postcomunistă și președintele PNȚCD, până la moartea lui în noiembrie 1995. Fost secretar al lui Iuliu Maniu şi secretar al Delegaţiei Permanentea PNŢ, Coposu a fost arestat şi condamnat în 1947 la muncă silnică pe viaţă de către regimul ilegitim comunist. El a stat ca deţinut politic în închisorile comuniste 17 ani şi 8 luni, dintre care 8 ani singur în celulă. Este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic şi mai multe locuri publice îi poartă numele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.