7 iunie 2022, 16:40

După zilele însorite vin ploi torețiale și vijelii. TEMPERATURI NEGATIVE. Cod Galben

Meteorologii au emis, marți, două avertizări cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru mare parte din țară. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

Marți

Prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi în vigoare de marți, de la ora 14.00, până miercuri, la ora 06.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia.

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, potrivit meteorologilor.

A doua averizare cod galben va fi în vigoare miercuri, între orele 06.00 – 21.00.

Miercuri

Pe parcursul zilei de miercuri, vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h. Local, în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă, mai spun meteorologii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol