1 martie 2024, 12:56

E adevărat că persoanele inteligente preferă singurătatea?

Persoanele care au un coeficient de inteligență ridicat, adică peste media de 115, preferă să se izoleze, conform unui studiu publicat în British Journal of Psychology. De asemenea, inteligența afectează fericirea oamenilor, susține CSID.

Ipotezele pe care au vrut să le testeze cercetătorii au în vedere dacă și în ce fel fericirea oamenilor este afectată de inteligență și de ce persoanele cu un IQ ridicat se simt mult mai bine atunci când se izolează.

În urma studiului, primul rezultat a avut în vedere persoanele care locuiesc în zone mai puțin populate. Participanții din acest mediu au înregistrat un nivel mai înalt al fericirii spre deosebire de cei care trăiesc în orașe mai mari.

Spre deosebire de aceștia, persoanele cu un coeficient de inteligență ridicat au un comportament diametral opus. Aceștia sunt de părere că gradul lor de fericire este direct proporțional cu perioadele de singurătate. Astfel, s-a constatat că nivelul lor de fericire se diminuează considerabil, în momentele în care sunt înconjurați de prieteni și de aceea preferă să se izoleze de câte ori au ocazia.

În plus, s-a dovedit că la baza dorinței de sigurătate manifestată de persoanele cu un IQ ridicat se află interesele acestora. Altfel spus, mentalitatea oamenilor foarte inteligenți poate fi înțeleasă cu adevărat doar de o comunitate limitată de oameni, motiv pentru care, împărtășirea intereselor comune și discuțiile cu alte persoane devin imposibile.

„Coeficientul de inteligenţă desparte oamenii, dar coeficientul de inteligenţă emoţională îi apropie!”aceasta este concluzia prezentă a cercetătorilor psihologi, conform Mediafax.ro

Cercetătorii au adus în discuție și faptul că persoanele cu un coeficient de inteligență peste medie, dispun de o serie de probleme de adaptare din punct de vedere comportamental precum anxietate socială și tulburări de personalitate. Aceste stări sunt asociate cu un coeficient de inteligență emoțională scăzut, fapt ce explică preferința lor de izolare și concentrarea asupra planurilor.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol