28 iulie 2021, 0:57

Efectele miraculoase ale RODIILOR  asupra organismului uman

Ar putea clasificate drept “medicamente”, cred medicii israelieni despre rodii. Efectele miraculoase ale RODIILOR  asupra organismului uman sunt multiple.

Rodiile erau considerate în antichitate „roadele din paradis”. Valoarea nutrițională a unei rodii face din acest fruct un „super-aliment”.

Societatea modernă pare a înțelege și ea rolul unor fructe atât de lăudate în vechime.

Potrivit unui studiu efectuat de medicii de la Institutul Technion din Haifa, rodiile, numite şi „giuvaerul toamnei”, au proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante mai mari decît foarte cunsocutul vin roşu.

Antioxidanţii circulă prin organism, distrugînd radicalii liberi, molecule care afectează celulele şi care par a fi la originea multor tipuri de cancer şi boli cardiace.

Mai mult, rodiile sunt extrem de bogate în vitamina C. Consumarea lor duce la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, rodiile sunt foarte  bogate în fier. Asta înseamnă că previn şi vindecă anemia şi măresc imunitatea organismului. Mai mult, rodiile conțin și potasiu, element chimic ce normalizează tensiunea arterială, previne atacul cerebral şi ajută la prevenirea şi tratarea cancerului.

Efectele miraculoase ale RODIILOR . Ce afecțiuni pot fi prevenite?

  1. Previn apariția bolilor de inimă – pentru că sunt bogate în polifenoli și au proprietăți antioxidante.
  2. Scad tensiunea arterială – acidul punicic este unul dintre ingredientele principale din rodie care ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor.
  3. Pot ajuta la prevenirea cancerului – studiile au arătat că sucul de rodii poate inhiba creșterea celulelor tumorale și are proprietăți antiinflamatorii.
  4. Ajută la digestie – sunt bogate în fibre
  5. Îmbunătățesc imunitatea – sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări ale sistemului imunitar (ex: artrita reumatoidă). În plus, rodiile sunt bogate în vitamina C, care stimulează producerea de anticorpi.
  6. Cresc libidoul – rodiile au fost considerate un simbol al fertilității încă din antichitate. Potrivit unor cercetători americani, un pahar de suc de rodii pe zi crește nivelul de testosteron atât la femei, cât și la bărbați.
  7. Încetinesc procesul de îmbătrânire – compușii polifenolici din rodii sunt antioxidanți puternici care pot amâna apariția procesului de îmbătrânire. Consumul de rodii menține pielea fermă și strălucitoare pentru o perioadă lungă de timp.
  8. Reduce nivelul de stres – potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, un pahar de suc de rodii a redus nivelul de cortizol, hormonul stresului.
  9. Previne apariția bolii Alzheimer
  10. Ajută la menținerea sănătății orale – anumiți compuși din rodie ajută la păstrarea sănătății orale și aceasta are avantajul lipsei de alcool întâlnit în multe produse din farmacii, scrie Medlife.

Foto Jonas Renner / Unsplash

Ce știm despre Quercitina – molecula minune împotriva infecției cu SARS –CoV-2


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.