20 iunie 2024, 2:24

Egiptul ridică de marți restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID

Egiptul va ridica de marţi, 1 iunie, restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii  maladiei COVID-19, inclusiv pe cele privind programul de funcţionare a magazinelor şi restaurantelor, a anunţat guvernul de la Cairo, citat de Reuters.

Din 6 mai, magazinele, mall-urile şi restaurantele se închideau la ora locală 21:00 după o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Egiptul a impus măsuri stricte la începutul pandemiei, închizându-şi spaţiul aerian şi impunând interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii pentru a combate răspândirea coronavirusului, dar a rămas în cea mai mare parte deschis începând din iunie trecut.

Ca parte a eforturilor de a salva sectorul turistic, a finalizat vaccinarea angajaţilor tuturor hotelurilor din provinciile Sinaiul de Sud şi Marea Roşie şi are în plan să vaccineze toţi locuitorii staţiunilor Hurghada şi Sharm el-Sheik, a anunţat guvernul duminică.

Veniturile din turism, o sursă importantă de valute străine pentru Egipt, au scăzut drastic cu 70% în 2020 din cauza pandemiei. Turismul generează în mod obişnuit până la 15% din PIB al ţării.

Până sâmbătă, Egiptul a raportat 260.659 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 15.001 decese asociate.

Oficiali şi experţi spun însă că numărul real al infectărilor este mult mai ridicat, dar nu se reflectă în cifrele guvernamentale din cauza ratei scăzute de testare şi a neincluderii în bilanţ a rezultatelor testelor private.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol