CITIRE

Elevii unei școli din Timișoara vor învăța în cont...

Elevii unei școli din Timișoara vor învăța în containere

Mai sunt câteva zile până la începutul școlii, iar Romania se confruntă cu supraaglomerarea în unitățile de învățământ.

Este și cazul Școlii Generale Nr. 30 din Timișoara, la care sunt înscriși 150 de elevi, fiind nevoiți să meargă la cursuri după-amiaza. Pentru a rezolva această problemă, directorul școlii, Mihaela Șora, a declarat că au fost cumpărate șase containere de către primărie cu aproximativ 100.000 de euro, în care vor învăța elevii.

“Avem şase containere, care sunt dotate cu tot ce este nevoie pentru desfăşurarea orelor. Sunt ca nişte căsuţe, intri din hol în clase, au toalete, iar din 10 septembrie vor fi toate funcţionale. Acum le dotăm cu mobilier, s-au făcut racordurile, urmează să fie legat şi curentul. Vor învăţa în aceste containere în jur de 150 de copii, patru clase I şi două clase de a II-a, elevii vor veni la cursuri de dimineaţă. Din păcate, nu am rezolvat problema orelor de după-amiază în totalitate. În doi ani, aproape ni s-au dublat numărul claselor, de la 28 de clase primare am ajuns la 47. În prezent, avem 15 clase care fac ore după-amiaza”.

Şcoala Generală Nr. 30 este una dintre cele mai aglomerate unităţi de învăţământ din Timişoara. Clădirea a fost construită pentru cel mult 900 de elevi, dar în doi ani, în această şcoală vor ajunge să înveţe 2.400 de copii. În aceste condiţii, sute de elevi merg la cursuri după-amiază, din cauza lipsei de spaţiu.

Primăria Timişoara intenţionează să cumpere încă 30 de containere pentru alte trei şcoli aglomerate din oraş, în care elevii merg la cursuri după-amiaza.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.