5 decembrie 2023, 18:21

ERA INEVITABIL. Au apărut ”Mărțișoarele Anticovid 2021”

Mai întâi a fost emoticonul cu mască, apărut dintr-o necesitate de a ne exprima cel mai probabil frustrarea față de viața complet dată peste cap de pandemie. De aici și ideea de mărțișoare adaptate vremurilor.

O profesoară de matematică din Târgu Mureş, Persida Negruţi, a scos pe piaţă mărţişoarele ”Anticovid 2021”, constând în chipuri viu colorate, pictate pe mărgele din lemn, care au masca de protecţie pe faţă şi pe nas.

“M-am inspirat de la emoticonul acela cu mască pe faţă, doar că i-am dat diferite chipuri. Adevărul este că le-am făcut mai mult de distracţie, dar în momentul în care le-am pus pe Facebook, am avut multe laude şi oameni interesaţi. Oamenii mi-au solicitat aceste mărţişoare, m-au întrebat unde mă găsesc. Anul trecut am avut un mărţişor cu nişte hornari şi mă aşteptam să fie mult mai de succes, mai ales că toată lumea cerea înainte mărţişoare cu hornari. Dar anul trecut nu au prea mers. Neavând anul trecut succes, am fost un pic reticentă, dar nu ştii niciodată care sunt gusturile oamenilor. Acestea sunt nişte mărgele de lemn, plate, pe care le-am cumpărat în vară în ideea de a face mărţişoare din ele, nu aveam idee cum vor fi, însă acum mi-a venit ideea şi le-am pictat. S-ar putea să fie cele mai de anvergură. Cineva îmi spunea că vor rămâne ca amintire a acestor vremuri şi că fiecare îşi va aminti că sunt confecţionate în această perioadă. Eu am mărţişoare de când eram la grădiniţă, îmi mai amintesc cam de pe unde sunt, dar nu mai ştiu anul. La mărţişoarele ‘Anticovid 2021’ se va şti”, a declarat, pentru AGERPRES, Persida Negruţi.

Autoarea mărţişoarelor de pandemie este profesoară la Liceul Tehnologic ”Ion Vlasiu” din Târgu Mureş şi a studiat pictura la Liceul de Arte din Târgu Mureş, iar după orele petrecute la catedră, Persida Negruţi pictează tablouri, inclusiv pe coji de ouă, confecţionează mărţişoare şi globuri pentru bradul de Crăciun, în funcţie de sezon.

Sursa foto: Persida Negruți/Facebook

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol