23 iunie 2024, 11:49

Dintr-o eroare de software, sute de deținuți din Arizona nu pot fi eliberați

Când mașina nu mai funcționează corect, se pot întâmpla aberații precum aceasta. Sute de persoane încarcerate care ar trebui să fie eligibile pentru eliberare sunt încă ținute în închisoare în Arizona, deoarece software-ul de gestionare a deținuților nu poate interpreta legile actuale privind condamnarea. Angajații au spus că au ridicat problema pe plan intern de mai bine de un an, dar administratorii închisorii nu au acționat pentru a remedia eroarea de software. Directorii sunt conștienți de această problemă încă din 2019.

Începând din acel an, departamentul corecțional a cheltuit peste 24 de milioane de dolari pe software-ul ACIS dezvoltat de compania IT Business & Decision. Unul dintre modulele programului, conceput pentru a calcula datele de eliberare pentru deținuți, nu știe acum să țină cont de o modificare a legii statului, care a fost adoptată în 2019.

Software cu 14.000 de bug-uri

O nouă lege prevedea ca anumiți deținuți condamnați pentru infracțiuni nonviolente să poată câștiga credite suplimentare de eliberare. Dar ACIS nu este capabil încă să identifice deținuții care se califică pentru acest program și nici nu poate calcula noile date de eliberare. După avertismente interne repetate, angajații au trimis un raport conducerii departamentului în octombrie 2020, detaliind în mod specific eroarea software. În loc să fie remediată eroarea, angajații din penitenciare încearcă să identifice manual deținuții care se califică pentru eliberare. Până acum au fost puși pe listă aproximativ 733 de deținuți.

Software-ul ACIS a avut peste 14.000 de erori de când a fost implementat, în noiembrie 2019. Nici alte câteva programe nu au reușit să funcționeze corect, inclusiv modulele care urmăresc asistența medicală a deținuților, conturile lor financiare și proprietățile, apartenența religioasă, clasificarea de securitate și afilierea la bande.

ACIS a înlocuit un program mai vechi numit AIMS, care funcționa de mai bine de trei decenii. Cerințele pentru proiect au fost deficitare de la început, rezultând un contract care a depășit bugetul cu milioane de dolari.

Foto: Damir Spanic on Unsplash


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol