4 martie 2024, 20:19

Eroii din timpul pandemiei de coronavirus. Un câine oferă sprijin moral medicilor

În această perioadă, eroii apar de unde te aștepți mai puțin. Wynn, un câine de serviciu în pregătire, aduce bucurie și confort personalului medical care se află în prima linie în lupta contra pandemiei de coronavirus, din Denver, SUA.

Labradorul în vârstă de un an are în grijă mai mulți membri ai persoanlului medical, care au nevoie de o pauză mentală extrem de necesară, după toată presiunea pe care o suportă în camera de primiri urgențe a spitalului Rose Medical Center.

Patrupedul nu este străin de personalul medical, deoarece aceasta a fost instruit chiar de unul din medicii camerei de gardă a spitalului.

Povestea lui Wynn a ieșit la iveală, după ce medicul a distribuit pe rețelele de socializare o imagine a în care este văzut purtând scut și o mască de protecție, în timp ce stă pe podeaua spitalului jucându-se cu Wynn.

„Am văzut-o pe Wynn că se întoarce din drum să iasă afară. S-a așezat pe podea lângă mine și mi-am spus că trebuie să stau un moment cu ea. Trecem printr-o perioadă în care vedem și trăim lucruri fără precedent, care are un impact asupra ta. Aici interviune câinele. Când suntem în prezența lui și îl mângâiem, ne luăm un moment în care reușim să revenim cu picioarele pe pământ”, a declarat medicul Susan Ryan pentru CNN.

Wynn este în prezent instruită pentru a deveni un câine de asistență pentru Canine Companions for Independence, o organizație non-profit, care oferă câini de asistență gratuit adulților, copiilor și veteranilor cu dizabilități.

Ryan o antrenează pe Wynn de când avea opt săptămâni, timp în care ia și cățelușa în vizită la spital pentru a le ridica moralul colegilor săi. „A fost cea mai strălucitoare parte a zilei noastre”, a spus Ryan.

În prezent, Wynn face parte din biroul asistenților sociali și oferă la cerere sprijin pentru angajații care au nevoie de dragostea unui cățeluș pentru a scăpa de stres.

Aceasta stă într-o cameră cu lumină difuză și muzică de meditație, fiind locul ideal pentru ca personalul să ia o pauză de la luptă și să se recreeze, înainte să se întoarcă la muncă.

Totodată, protecția cățelușei este primordială. Înainte de a o mângâia, medicii își dezinfectează atent mânile și își lasă echipamentele la ușă.

Ryan s-a arătat încântată de reațiile oamenilor de pe rețelele de socializare, la văzul videoclipurilor în care oamenii aduc omagii personalului medical, care se află în prima linie și luptă împotriva pandemiei de coronavirus.

În acest weekend a luat naștere un curent pe rețelele de socializare, sub hashtagul #Solidarityat8, care solicită oamenilor să meargă pe balcoanele lor sau să își deschidă ferestrele la ora 8 pm pentru a-i aplauda sau înveseli sau făcând pur și simplu zgomot, pentru a onora oamenii care continuă să lucreze în spitale, clinici, case de bătrâini sau alte centre medicale.

Wynn va fi în grija lui Ryan până când va avea între 18 și 22 de luni, iar apoi va trece la un program de pregătire profesională, în cadrul unuia dintre centrele de pregătire ale organizației Canine Companions for Independence. 

 

Sursă Foto: CNN


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol