Un studiu condus de cercetători de la Colegiul King din Londra demonstrează că etichetele caloriilor din meniurile restaurantelor au un impact negativ asupra persoanelor cu tulburări de alimentație.
S-a constatat că persoanele care au fost diagnosticate cu o tulburare de alimentaţie şi-au schimbat comportamentul dacă li s-a prezentat un meniu cu etichete calorice.
Studiul a evaluat cercetările existente pentru a ajuta la construirea unei imagini a modului în care etichetele nutriționale de pe meniuri influențează persoanele cu o experiență trăită de tulburări de alimentație sau alimentație dezordonată. Acesta a analizat 16 studii din Marea Britanie, SUA, Canada și Arabia Saudită, care au inclus 8.074 de participanți în total.
Studiul subliniază că persoanele cu tulburări de alimentație pot simți că tulburările de alimentație sunt percepute ca fiind mai puțin importante în lumina politicilor de prevenire a obezității.
Cu toate acestea, sănătatea fizică nu poate fi măsurată printr-un singur indicator, cum ar fi greutatea. Unii susțin că etichetele de calorii pot fi văzute ca un instrument contondent pentru a rezolva o problemă complicată și că persoanele cu tulburări de alimentație ar putea pierde.
„Studiul nostru evidențiază faptul că persoanele cu experiență trăită în tulburări de alimentație sunt frustrate că sunt lăsate în afara conversației despre etichetele caloriilor”, a declarat autorul principal al cercetării, dr. Tom Jewell, lector în asistenţă medicală în domeniul sănătăţii mintale la Colegiul King.
Realizarea unui echilibru între efectele pozitive și nocive ale etichetelor de calorii pe meniuri este vitală în orice politică de sănătate publică.
„Factorii de decizie politică ar trebui să ia în considerare impactul atât asupra obezității, cât și asupra tulburărilor de alimentație atunci când iau decizii cu privire la etichetarea nutrițională. O analiză recentă a constatat că etichetarea caloriilor are un efect modest asupra comportamentului oamenilor, dar acest lucru trebuie să fie contrabalansat cu potențialul rău pe care îl face persoanelor cu tulburări de alimentație.”
„Studiul nostru oferă un plus important la baza de dovezi în jurul etichetelor caloriilor”.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol