27 august 2023, 10:11

”Evangelia” se prăbușește bucată cu bucată. Simbolul stațiunii Costinești, pe cale de dispariție

Unul dintre simbolurile stațiunii Costinești se deteriorează sub ochii turiştilor. O parte din renumita epavă s-a prăbușit în mare. La cei 81 de ani, Evangelia cedează puțin câte puțin, sub povara vârstei și a valurilor mării, dar și a propriei greutăți. Așa că, în curând, turiștii ar putea să mai găsească doar câteva fărâme din vedeta de altădată a Costineștiului.

În imaginile care circulă pe rețelele de socializare sunt evidente deformările care au apărut în partea stângă a epavei. Iar o parte din spate a navei a cedat sub greutate, sub acțiunea eroziunii. Astfel, forma familiară a simbolului stațiunii Costinești s-a schimbat în decurs de câteva zile, relatează stiri.tvr.ro.

Timp de mai bine de 50 de ani, epava navei Evangelia a fost imortalizată în nenumărate poze și a devenit treptat vedeta stațiunii Costinești.

Povestea navei Evangelia a început pe 28 mai 1942, când a fost lansată la apă la șantierele navale Harland and Wolff din Belfast. În perioada celui de-al doilea război mondial a fost cargou american, iar apoi navă comercială, timp în care a purtat mai multe nume. În octombrie 1968 nava grecească a eșuat la circa un kilometru și jumătate distanță de plaja nordică a stațiunii Costinești, într-o zonă numită „Golful francezilor”.

Echipajul a cerut ajutor prin radio, dar a transmis greșit coordonatele astfel încât nava a fost căutată în zona Gura Portiței – Vadu. Până când a fost reperat, vasul a eșuat pe un banc de nisip și nu a mai putut fi recuperat.

Sursa foto: Ziua de Constanța


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol