26 mai 2022, 20:09

EXCLUSIV Cornel Amariei, unul din cei mai influenți tineri ai lumii: „Este o mare onoare să pun România atât de sus!”

Cornel Amariei, în vârstă de 23 de ani, a fost inclus în ediţia din 2018 a topului celor mai remarcabili tineri din lume, fiind primul român care primeşte această distincţie. Competiția internațională Ten Outstanding Young Persons 2018, organizată de Junior Chamber International (JCI), s-a desfăşurat în acest weekend în Goa, India.

Forbes USA spune despre el că este unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa, iar cei de la Real Leaders l-au invitat într-un alt club select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire.

La momentul actual, Cornel Amariei locuiește în Sibiu și ocupă poziția de Head of Innovation la Continental.

Sursă Foto: Facebook.com

Cornel Amariei a vorbit în exclusiviate pentru Editadedimineata.ro  despre întreaga sa experiență ca cercetător, dar și care sunt sursele sale de inspirație, care îi dau un impuls în a aduce noi idei de invenții.

Recent ați fost inclus în topul celor mai remarcabili tineri din lume. O distincție cu adevărat importantă, având în vedere și faptul că sunteți primul român ce a obținut un astfel de premiu. Ce reprezintă pentru dumneavoastră acest premiu? 

Într-adevăr este o mare onoare să pun România atât de sus! Să nu uităm că în trecut acest premiu a fost câștigat de oameni precum John F Kennedy și Elvis Presley. Este prima data când un roman ajunge aici. Este un pic infricoșător, un premiu nu te face să te culci pe o ureche. Din contră! Te ambiționează să faci mult mai mult. Am ridicat nivelul și aprecierea muncii mele la cel mai înalt nivel. Acum trebuie cum pot susține o creștere exponențială.”, a menționat acesta.

Cine este Cornel Amariei omul? Dincolo de activitatea impresionantă în domeniul cercetării.

Sunt un inventator, autor, antreprenor, călător, fotograf și muzician român. Iubesc diversitatea, este secretul meu – fac de toate. Numai așa pot să îmi găsesc creativitatea și abordarea diferită, prin a mă expune la cât mai multe lucruri diferite. Muzica este a doua mea cea mai mare pasiune – cânt la multiple instrumente, am cântat în zeci de concerte în fața a mii și mii de oameni. Călătoritul mă expune la ideile tuturor – am 40-50 de țări la activ și tot crește acest numar. Atâtea culturi, atâtea idei am norocul să văd, și mă ajută să iau ce e mai bun din ce văd. Să pilotez mașini și avioane mă ajută să fiu activ, să îmi țin reflexele ascuțite. Și foarte important, sportul. Ca fost sportiv de performanță (înot), insist să spun, că sportul este ceea ce îmi aduce echilibru.”, a mai adăugat Cornel Amariei.

Numai anul acesta ați patentat 50 de invenții. Ideile vă vin dintr-o necesitate personală, care este fundamentul acestora?

Este vorba de 50 invenții, în ultimii 5 ani. Anul acesta nu știu exact pentru câte brevete am aplicat, dar chiar acum lucrez la câteva. Procesul e lung și din păcate nu o să am niciodată suficient timp să protejez intelectual tot ce am în minte. Scopul patentării este pur economic, să protejam ideea. Execuția este ceea ce contează – cum transformăm ideea într-un produs real ce ajută oameni. Fundamentul – sunt probleme pe care le văd la care vin cu soluții. Aparent, sunt soluții noi și utile. Sau, este vorba de întregi noi produse.”, a sups acesta.

Ce are în plus un inventator față de un om obișnuit?

Creativitate.”, prezicează Cornel Amariei.

Ochelarii pentru nevăzători sunt poate cea mai importantă invenție a dumneavoastră de până acum. Cum vedeți pe mai departe acest proiect? Care sunt pașii pentru ca acest proiect să ajungă la beneficiarul final?

De ani de zile dezvoltăm acest produs, cu urcușuri și coborâșuri. Este o tehnologie incredibil de complexă și în laborator functionează cu brio. Dar de la condiții controlate de laborator la un produs ce poate fi folosit cu o acuratețe mare și o siguranță mare este drum lung. Totuși, este un drum aproape de sfârșit. Mai avem puțin, în primele luni ale anului urmator începem din nou teste pe nevazători, și sperăm să atingem un nivel de siguranță suficirnt încât să începem partea de industrializare a produsului. Scopul nostru este să ajungă produsul în mâinile a milioanelor de nevăzători din lume.” a conchis inventatorul Cornel Amariei. 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol