30 octombrie 2015, o zi care a îngenunchiat România. Am pierdut atunci 64 de tineri, copii și părinți. Chiar dacă au trecut trei ani, timpul nu a reușit să usuce lacrimile celor îndurerați.
După atâta timp în România nu s-a schimbat nimic, nu avem vinovați și în spitalele românești se pot îngriji doar 11 arși. Nu trebuie să-i uităm pe cei 184 de tineri, care de la incendiul din Colectiv se chinuie prin spitale, se zbat să uite și să meargă mai departe.
În acest context Cristian Hrubaru ne-a vorbit în exclusivitate despre corupția din România ca fiind o molimă ce duce la astfel de evenimente tragice.
Cum arată România la trei ani de la Colectiv? s-a schimbat ceva?
”România arată mult mai trist, decât în urmă cu trei ani.Colectiv este doar unul din motivele care mă face să spun asta, Da, atunci la presiunea oamenilor au existat niște arestări acolo de ochii lumii, căderea unui guvern, intenții bune și atât .La modul real nu s-a schimbat absolut nimic. În continuare avem spitale insalubre și politicieni corupți. Iar cei cu adevărat responsabili de acest dezastru nu vor fi niciodată trași la răspundere. Asta mă doare cel mai rău. Dacă s-ar aplica pedepse crâncene pentru cei care fac rău poporului, în mod conștient, ceilalți se vor gândi de două ori înainte de-a întinde mâna după șpagă . Nu numai că nu s-a schimbat ceva în bine, dimpotrivă este mai nasol de la un an la altul . ”, a precizat omul de radio.
Credeți că s-a schimbat ceva în mentalitatea trupelor din România în ceea ce privește siguranța înainte de concerte?
„Imediat după momentul Colectiv au existat câteva formații care erau cât de cât precaute și refuzau cântări din acest motiv. Au existat și patroni de săli de concerte care s-au conformat. Însă odată cu trecerea timpului, aceste precauții au fost lăsate pe plan second. Artistul nu s-a mai gândit că-și pune viața-n pericol, s-a gândit mai întâi că trebuie să câștige bani și nu poți să-l condamni, din asta trăiește… Patronii au pus banul mai presus de siguranța artiștilor și a clienților deopotrivă. De Colectiv ne aducem aminte și ne agităm un pic doar în jurul datei de 30 octombrie și uite-așa ne aruncăm în ignoranță până la următoarea tragedie…c-așa suntem noi.”, a mai adăugat Cristian Hrubaru.
Doriți să transmiteți un mesaj tuturor celor afectați de Colectiv?
„E greu, e greu! Cunosc oameni care au trecut prin tragedia de la Colectiv, cunosc părinți care și-au pierdut copiii acolo. Am prieteni pe care i-am pierdut în acea noapte de coșmar. Celor care au supraviețuit le doresc să treacă peste această tragedie care a lăsat urme atât pe pielea cât și pe sufletul lor și să-și trăiască viața cât mai frumos posibil. Să uite? Să ierte? Recunosc, e cam greu pentru unul ca mine, din poziția celui care a avut norocul să nu ajungă în seară aceea la Colectiv, să le dau sfaturi sau mesaje, nu prea sunt în stare…
Însă noi toți ar trebui să învățăm ceva din această tragedie.
Să scăpăm naibii de acest blestemat cult al șpăgii, pentru că de aici ni se trag toate. Când poporul acesta nu va mai fi corupt în frunte cu politicienii lui, atunci putem avea pretenția că suntem în stare să schimbam ceva în bine. Corupția , începând cu șpaga la controlor și până la cel mai înalt nivel , trebuie stopată. Când o să înțelegem cu toții asta și vom acționa în consecință, abia atunci putem spera la o viață decentă. Când o să înțelegem că trebuie opriți cu orice preț să-și mai facă legi care să-i scoată basma curată, când o să-i facem pe politicieni să înțeleagă că ei lucrează în slujba noastră și nu invers, abia atunci putem spera la un viitor mai bun pentru copiii noștri..”, a conchis Cristian Hrubaru.
1 comentariu