5 martie 2024, 8:41

EXCLUSIV Ilie Șerbănescu despre noua lege a pensiilor: Problema este dacă această lege este finanțabilă sau nu

Proiectul noii legi a pensiilor va sta în dezbatere publică, timp de aproximativ o lună, după care urmează să intre în procedură parlamentară.

Pe acest subiect, președintele Confederației Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat joi că dacă femeilor nu li se va acorda alte compensații din partea statului,  proiectul noii Legi a pensiilor le va discrimina, primind pensii mai mici chiar şi cu 30% faţă de bărbaţi.

Astfel, plecând de la spusele lui Hossu, Ilie Șerbănescu (economist), a declarat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro următoarele:

Sursa: bursa.ro

Cum comentați declarația lui Bogdan Hossu conform căreia Noua Lege de rectificare a pensiilor discriminează femeile?

Pentru asta ar fi trebuit să știu exact toate prevederile ca să mă exprim. În general există o problemă în tratarea femeilor și a bărbaților, indiferent de lege și de ce anume reglementează, din cauza faptului că femeile au un statut special, dar în mod contradictoriu trăiesc mult mai mult ca bărbații.

Așadar, este o contradicție obiectivă, care este greu de acoperit, deoarece la momentul actual un bărbat iese la pensie și are șansa de a se mai bucura de ea câțiva ani, pe când o femeie, are în general 14-15 ani pentru acest lucru, ceea ce complică „tratamentul”. Dacă îi scoți pe ambii la aceeași vârstă, discriminezi bărbatul, dacă îi scoți la o vârstă care avantajează bărbatul, discriminezi femeia și tot așa, însă acest lucru nu este numai în România, este peste tot în lume.

Cum percepeți faptul că PSD-ul a ieșit cu acest proiect de rectificare bugetară imediat după cele mai recente gafe ale cabinetului Dăncilă și înainte de protest? Este cumva o strategie de a atrage atenția?

Acum să nu-i dăm voie și lui Dragnea să facă politica pe care o are la dispoziție? Cred că oricine ar fi fost la „butoane” ar fi făcut același lucru. Freacă legea asta a pensiilor de peste un an, spunând că o scoate în toamnă la „bătaie”, dar a scos-o acum, într-un context în care nu știu dacă neapărat poate fi incriminabil. Problema este doar dacă această lege clocită de atât timp, este finanțabilă sau nu, asta va cântări la final, nu perioada în care vine.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol