23 aprilie 2024, 10:40

Excremente de urs la conservă, vândute în Covasna şi Harghita ca suvenir

Ei, sigur, am putea pune pe seama unei ironii ceva mai speciale: un antreprenor s-a gândit să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de înmulțirea numărului de urși în Harghita și Covasna și a faptului că nu sunt luate suficiente măsuri pentru a proteja populația și gospodăriile de aceștia. O ironie dusă la extrem, cum ar veni. Care, sigur, poate fi un mesaj cât o palmă dată peste ochi organelor în drept. Sau poate fi, din contră, interpretată drept nesimțire. Cert este că presa locală semnalează apariția pe piață a unui produs care, după cum scrie brasov.net, i-ar fi lăsat bouche bee (nu prea indicat, în acest caz) chiar și pe cei de la OPC.

Ar fi vorba despre o conservă cu excremente de urs. ”Produsul, care se vinde pe post de „suvenir” cu suma de 40 de lei, a fost descoperit într-un local din municipiul Târgu Secuiesc, iar firma producătoare este Lixid Project, compania care produce berea şi chipsurile „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz” și i-a lăsat fără cuvinte pe comisarii Protecţiei Consumatorilor Covasna”, scrie brasov.net. Site-ul brașovean prezintă conserva și eticheta de pe ea, dar nu și conținutul, așa că îi credem pe jurnaliștii locali pe cuvânt.

O cutie cu „Urme de urs” are circa 30 de grame de conţinut, iar firma producătoare garantează că excrementele sunt autentic-secuieşti, scrie sursa citată.

Contactat telefonic, comisarul-şef adjunct al Protecţiei Consumatorilor Covasna a explicat că produsul nu poate fi retras de la comercializare, întrucât pe ambalaj este specificat clar faptul că nu este destinat consumului uman. Cu toate acestea, conţinutul poate fi scos din conservă şi „modelat ca plastilina”, astfel că, de exemplu, un copil lăsat nesupravegheat l-ar putea foarte uşor ingera, transmite weradio.ro.

Conform etichetei de pe conservă, produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”, iar nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Ambalajul conţine şi un avertisment potrivit căruia produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

Mai multe detalii, AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol