16 septembrie 2023, 1:12

Exemplarul original al tezei de licenţă a lui Titu Maiorescu, cumpărat de Universitatea „Titu Maiorescu”

Teza de licență susținută în 1861 de Titu Maiorescu la Universitatea din Paris a fost cumpărată prin licitație publică de Universitatea „Titu Maiorescu”.

Exemplarul original face parte din ediția publicată obligatoriu în cadrul susținerii examenului de licență, conform regulamentului universității, și cuprinde corecturile și adăugirile olografe ale autorului.

Volumul este într-o stare bună de conservare, în ciuda trecerii a 162 de ani de la tipărirea sa.

Titu Maiorescu a fost o personalitate strălucită a spațiului românesc, care a întrunit o serie de ipostaze fundamentale într-o carieră desfășurată pe mai multe planuri: profesor universitar, rector, filosof, jurist, avocat, scriitor, academician, om politic (prim ministru, ministru de externe, ministru al instrucțiunii publice, președintele Partidului Conservator), director de gazetă (Timpul), fondator al Junimii și director al revistei Convorbiri literare, critic literar, mentor cultural. Prin rolul pe care l-a jucat în epocă și contribuția pe care a avut-o la edificarea României, Titu Maiorescu este considerat fondatorul culturii și civilizației românești moderne.

Sursa: Universitatea Titu Maiorescu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol