30 mai 2023, 16:27

Expoziție dedicată câinilor corgi ai Majestății Sale…

La şase luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, o expoziţie dedicată câinilor corgi ai suveranei a fost inaugurată zilele trecute la Londra, dezvăluind fotografii ale reginei cu câinii ei adoraţi.

Expoziţia de la muzeul The Wallace Collection, intitulată „Regina şi corgii ei”, prezintă nouă fotografii realizate de-a lungul vieţii reginei Elisabeta, fiecare surprinzând o perioadă diferită de timp şi legătura unică cu animalele ei.

„Este o expoziţie foarte mică, însă cu adevărat minunată, care prezintă nouă fotografii cu regina şi câinii ei corgi şi care prezintă momente din viaţa ei, la fiecare zece ani”, a declarat curatorul expoziţiei Xavier Bray pentru AFP, relatează Agerpres.

30 de câini corgi

Câinii mici cu urechi ascuţite şi corpul lung sunt inseparabili de imaginea Elisabetei a II-a. Regina a crescut aproximativ 30 de câini corgi, cu o preferinţă pentru rasa Pembroke, dar şi „dorgi”, o încrucişare între corgi şi teckel.

Fotografiile, alese dintr-o colecţie de peste 5.000 de imagini, variază de la instantanee până la portrete mai orchestrate. Cea mai veche imagine din colecţie datează din iulie 1936 şi o înfăţişează pe prinţesa Elisabeta, în vârstă de 10 ani, jucându-se cu doi dintre corgii ei, Jane şi Dookie, la Londra.

„O vedeţi pe regină, dar dintr-o perspectivă foarte diferită, prin această relaţie extraordinară pe care a avut-o cu corgii ei”, a spus Bray.

Una dintre imaginile expuse a fost realizată pe 19 septembrie 2022. Pe treptele Castelului Windsor, Muick şi Sandy au aşteptat, ţinuţi în lesă de personal al palatului, cortegiul funerar plecat din Londra după funeraliile reginei pentru a parcurge „Long Walk”, aleea ce duce la castel, unde Elisabeta a II-a a fost înmormântată în cadrul unei ceremonii private.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol