18 septembrie 2021, 16:34

Expoziția câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, la Casa Filipescu-Cesianu

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați, începând cu data de 23 iulie, la Casa Filipescu-Cesianu/Muzeul Vârstelor (Calea Victoriei nr. 151), expoziția cu lucrările câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a II-a.

Cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov prin Centrul de excelență pentru copii și tineret, bibliotecile publice și școlare din întreaga țară s-au alăturat proiectului, iar în perioada februarie – iunie 2021 au invitat elevii pasionați de cea de-a noua artă să se înscrie la concurs și să participe la întâlniri în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată cu tema propusă de Olimpiada BD 2021.

Ediția din acest an a Olimpiadei de Benzi Desenate este dedicată Jocurilor Olimpice de la Tokyo și, totodată, ne aduce mai aproape de poveștile campionilor olimpici ai României și de eroii sportului românesc.

„Faptul că din ce în ce mai mulți copii se gândesc să trimită lucrări pentru acest concurs este un obiectiv atins și eu sunt foarte mulțumit și îi felicit pe inițiatori. Se vede cum copiii s-au documentat, se vede că și-au căutat un erou, au căutat un personaj despre care să spună ceva și faptul că transmit ei, prin aceste lucrări, un mesaj, este fantastic”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Expoziția „Olimpiada de Benzi Desenate” va rămâne deschisă până la 31 august 2021.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.