13 iunie 2022, 15:22

Facebook facilitează exportul postărilor către Google Docs, WordPress și Blogger

Facebook permite acum utilizatorilor din întreaga lume să transfere o copie a conținutului creat pe platformă către Google Docs, WordPress și Blogger. Astfel, se extinde pe un instrument similar lansat de companie anul trecut, care permitea să transferați fotografiile către Google Photos. În ambele cazuri, instrumentul permite utilizatorilor care părăsesc Facebook să păstreze o versiune a conținutului asociat contului lor.

Utilizatorii pot accesa instrumentul deschizând „Setări și confidențialitate”, „Setări” apoi click pe „Informațiile tale de pe Facebook”, apoi selectând „Transferă o copie a informațiilor tale”. Acolo, puteți selecta ce să exportați și către ce destinație să transferați datele (Google Docs, WordPress sau Blogger), să vă conectați la contul selectat și să confirmați transferul.

Noua caracteristică face parte din Proiectul de transfer de date, o inițiativă de partajare a datelor între companii, lansată în 2018, cu scopul de a vă permite să mutați date între diverse servicii și platforme online fără probleme. Apple, Google, Microsoft și Twitter sunt, de asemenea, implicate în proiect, oferind instrumente similare de export de date.

Funcția este convenabilă pentru utilizatorii care doresc să partajeze anumite postări sau note pe care le-au creat prin Facebook. Totuși, este important să rețineți că datele portate nu vor arhiva comentariile de la alți utilizatori, deoarece aceste comentarii sunt văzute ca aparținând unor conturi separate.

Noua funcție va fi disponibilă treptat în întreaga lume, deci verificați periodic dacă ea a fost implementată și în contul dvs. de Facebook.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol