20 septembrie 2021, 23:44

Facebook lansează noi instrumente pentru monitorizarea timpului petrecut pe aplicație

Articol realizat de Cristian Țene

Facebook anunță lansarea într-un timp cât mai scurt un set nou de instrumente care te ajută să stabilești timpul pe care dorești să îl petreci pe platforma social media printr-un un tablou de bord, un memento zilnic și un nou mod de a limita notificările.

Noile setări au fost realizate în colaborare cu experți și organizații specializate în sănătate mentală, în urma unor cercetări și feedback-uri realizate asupra utilizatorilor de conturi pe această platformă.

Această opțiune pentru monitorizarea timpului petrecut în mediul online va fi disponibilă și pe Instagram.

Noile instrumente vor fi găsite în secția de Setări, pentru Instagram la „Your Activity”, iar pe Facebook, opțiunea „Your Time on Facebook”.

Sursa: wired.co.uk

Facebook susține că dorește să le ofere utilizatorilor de conturi pe ambele platforme social media oportunitatea de a își planifica și de a avea control asupra timpului petrecut online, pentru o mai bună sănătate mentală.

Potrivit Profit.ro, Compania a transmis „În partea de sus, veți vedea un tablou de bord care vă arată timpul mediu petrecut utilizand aplicația de pe dispozitivul respectiv. Apăsați orice bară pentru a vedea timpul total înregistrat pentru ziua în curs. Sub tabloul de bord, puteți seta un memento zilnic pentru a vă trimite o alertă atunci când ați atins timpul pe care ați decis să îl petreceți în aplicație în ziua respectivă. Aveți posibilitatea să modificați sau să anulați memento-ul în orice moment. De asemenea, puteți selecta «Notification Settings» pentru a accesa rapid noua setare «Mute Push Notifications». Aceasta va limita notificările dvs. Instagram sau Facebook pentru o perioadă de timp, atunci când aveți nevoie să nu fiți deranjat”.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.