20 mai 2022, 0:22

Facebook, proces de 2,3 miliarde de lire sterline în Marea Britanie

Un proces din Marea Britanie susține că datele personale a 44 de milioane de utilizatori Facebook au fost exploatate de Facebook în interesul financiar propriu. Drept urmare, se cer daune de 2,3 ​​miliarde de lire sterline.

Cazul susține că Meta/Facebook a încălcat Legea concurenței din 1998 prin stabilirea unui „preț nedrept” pentru utilizatorii Facebook din Marea Britanie atunci când li se oferă acces la serviciu.

Procesul, introdus de expertul juridic Liza Lovdahl Gormsen, susține că prețul pentru accesarea Facebook, care nu percepe taxe utilizatorii săi, este predarea datelor personale care generează cea mai mare parte a veniturilor companiei.

La nivel mondial, Meta realizează 98% din veniturile sale de la agenții de publicitate, care sunt capabile să vizeze anumite categorii demografice și de consumatori, deoarece compania și-a construit profiluri ale utilizatorilor săi prin activitatea lor online.

„Nu cred că utilizatorii sunt complet informați atunci când dau clic pe termeni și condiții și nu înțeleg cât de nedreaptă este acea afacere.”, spune Liza Lovdahl Gormsen.

Procesul acoperă perioada cuprinsă între 1 octombrie 2015 și 31 decembrie 2019.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol