5 decembrie 2021, 16:31

Facebook, profit dublu în plină pandemie de coronavirus. Carantina a adus mai mulți utilizatori pe rețelele sociale

Compania Facebook a anunțat că primele luni ale acestui an au fost favorabile, reușind să înregistreze, în primele șase luni ale acestui an, 10,081 miliarde de dolari, aproape dublu faţă de perioada similară din 2019. Creșterea profitului este unul îmbucurător, în ciuda crizei generale provocate de pandemia de coronavirus, anunță Digi24, citând Agerpres.

Astfel, în primul semestru din 2020, Facebook, cea mai uitilizată platformă de socializare din lume, a încasat 36,423, comparativ cu suma de 31,963 miliarde din primele șase luni ale anului 2019.

Trimestrul al doilea s-a dovedit a fi la fel de benefic, datorită faptului că investitorii au acordat o atenție sporită companiei, așa că încasările Facebook au înregistrat o creștere de până la 11%, , până la 18,687 miliarde de dolari, profitul net situându-se la 5,178 miliarde de dolari, cu un avans interanual de 98%.

Criza provocată de pandemia de coronavirus se pare că nu a afectat prea mult compania lui Mark Zuckerberg, investitorii fiind destul de încrezători în așteptarea rezultatelor cu privire la impactul pandemiei asupra profitului.

Așadar, rezultatele din al doilea trimestru sunt cu mult mai pozitive, comparativ cu cele din urmă cu un an, moment în care profitul companiei scăzuse cu peste 50%, ca urmare a amenziolor de milioane de dolari impuse de reglementatori.

Rezultatele din al doilea trimestru contrastează cu cele din urmă cu un an, când profitul companiei a scăzut cu 50% din cauza provizioanelor destinate amenzilor de miliarde de dolari impuse de reglementatori.

Carantina a adus mai mulți utilizatori pe rețelele sociale

Măsurile de izolare au crescut numărul fanilor rețelelor de socializare, reușind să ajute Facebook să atragă mai multe persoane, numărul utilizatorilor fiind cu 12% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, la 1,79 miliarde. Totodată, în luna iunie, reţeaua de socializare avea 2,7 miliarde de utilizatori lunari activi, în creştere tot cu 12%, mai arată Digi24.ro.

„Suntem mândri că oamenii pot avea încredere în serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi atunci când nu se pot întâlni faţă în faţă”, a spus Zuckerberg într-un comunicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.