28 septembrie 2022, 2:57

Facebook testează o modalitate de a adăuga până la cinci profiluri la un cont

Facebook testează o modalitate prin care utilizatorii pot avea până la cinci profiluri separate legate de un singur cont.

Gigantul social media spune că testul le permite utilizatorilor să dedice profiluri diferite unor grupuri specifice cu care doresc să se conecteze, cum ar fi un feed Facebook dedicat exclusiv prietenilor lor și altul doar pentru colegii de serviciu.

Utilizatorii care fac parte din test vor putea să treacă de la un profil la altul prin câteva atingeri.

Reguli și politici

„Pentru a-i ajuta pe oameni să își adapteze experiența în funcție de interese și relații, testăm o modalitate prin care oamenii pot avea mai mult de un profil legat de un singur cont de Facebook”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Leonard Lam, pentru TechCrunch, într-un e-mail. „Oricine folosește Facebook trebuie să continue să respecte regulile noastre”.

Profilurile suplimentare nu trebuie să includă numele real al unei persoane, deoarece utilizatorii vor putea alege orice nume de profil și nume de utilizator, atâta timp cât este unic și nu folosește numere sau caractere speciale. Profilurile principale ale oamenilor trebuie să folosească în continuare numele pe care îl folosesc în viața de zi cu zi, precizează Facebook.

Compania spune că profilurile suplimentare se supun în continuare politicilor sale și că acestea nu pot denatura identitatea sau să se dea drept alte persoane. Dacă primiți o încălcare pe un profil suplimentar, aceasta va avea un impact asupra contului dvs. în ansamblu.

Facebook spune că această regulă va ajuta la prevenirea persoanelor care abuzează de platforma sa pe mai multe profiluri. Dacă cineva încalcă în mod repetat politicile companiei folosind unul dintre profilurile sale suplimentare, sistemele Facebook vor recunoaște care profil a fost încălcat și vor lua măsurile adecvate, cum ar fi eliminarea profilului suplimentar sau a tuturor profilurilor, inclusiv a contului principal.

Conturi multiple

Facebook spune că există anumite părți ale platformei care sunt disponibile doar pentru profilurile principale ale oamenilor, cum ar fi crearea și gestionarea unei pagini sau utilizarea Facebook Dating.

Având în vedere că profilurile suplimentare ale unui utilizator se află sub un singur cont de Facebook, compania spune că funcția de profiluri multiple nu va schimba modul în care raportează parametrii utilizatorilor, cum ar fi totalul lunar și zilnic al utilizatorilor activi.

Până în prezent, compania a interzis utilizatorilor obișnuiți să aibă mai multe conturi Facebook, astfel că introducerea profilurilor suplimentare marchează o schimbare pentru gigantul social media. Lansarea testului indică faptul că Facebook experimentează modalități de a stimula implicarea pe platforma sa, încurajând totodată utilizatorii să posteze și să partajeze mai mult conținut cu ceilalți.

Partajare

Testul arată, de asemenea, că Facebook încearcă să treacă dincolo de simpla platformă de partajare a actualizărilor cu familia și prietenii, deoarece compania notează că profilurile suplimentare pot fi folosite pentru a aprofunda subiectele care vă interesează și despre care doriți să aflați mai multe. De exemplu, Facebook spune că un utilizator ar putea dori să creeze un profil suplimentar axat pe designul sustenabil, unde poate urmări mărcile preferate și se poate conecta cu alte persoane care îi împărtășesc pasiunea. Facebook sugerează, de asemenea, că profilurile suplimentare pot fi folosite pentru a organiza conținutul despre lucrurile care contează pentru tine. De exemplu, puteți avea un profil dedicat conținutului gastronomic, unde vă puteți urmări bucătarii favoriți și puteți găsi evenimente și restaurante locale.

Renunțarea Facebook la profilurile unice vine în contextul în care încearcă să găsească modalități de a păstra utilizatorii, în timp ce continuă să concureze cu amenințări în creștere precum TikTok. În februarie, compania a raportat pentru prima dată în istoria sa o scădere a numărului de utilizatori zilnici în al patrulea trimestru din 2021, dar ulterior a raportat o creștere în primele trei luni ale acestui an.

Funcția de profiluri suplimentare a companiei este testată în prezent doar cu anumiți utilizatori, scrie TechCrunch.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol