23 iunie 2024, 13:35

Faceți cunoștință cu primarul care a interzis ninsoarea în localitatea sa

Primarul francez din Raillencourt-Sainte-Olle (Nord) a emis marți, 23 ianuarie, un decret municipal pentru a interzice ninsoarea în orașul său, relatează Voix du Nord. Un mod de a critica numeroasele reclamații primite în timpul precedentului episod de ninsoare de la jumătatea lunii ianuarie.

”Articolul 1: începând de azi, este interzisă ninsoarea pe teritoriul localității Raillencourt-Sainte-Olle”…scrie în document. Decizia municipală, care, conform articolului 2, ”va fi afișată în locurile obișnuite”, este motivată clar: ”Având în vedere episodul de ger din perioada 17-21 ianuarie”, … ”Având în vedere ninsorile și ploile înghețate din această perioadă”…

Oficial, primarul își justifică decizia „având în vedere observațiile administratorilor care consideră că serviciile municipale nu și-au îndeplinit în mod corespunzător misiunea de deszăpezire și tratare cu soluție salină a tuturor drumurilor municipale”.

În faţa presei, Bernard De Narda a explicat că el, la fel ca adjunctul său pentru lucrări și mediu de locuit, a primit numeroase mesaje și apeluri de la alegătorii săi. „Telefoanele noastre s-au încins pentru că am primit atât de multe apeluri. Și de ce? Patru centimetri de zăpadă?”, a ironizat el. Primarul a continuat: „În urmă cu șaizeci de ani, era altfel de zăpadă și nu erau nici pluguri de zăpadă… Și oamenii făceau aranjamente pentru a merge la muncă. Trebuie să învățăm să respectăm anotimpurile, să nu trăim de pe-o zi pe alta”.

Potrivit edilului, unii locuitori ai comunei au dat dovadă de lipsă de respect, postând mesaje uneori virulente în care critică gestionarea de către primărie a episodului meteorologic. „Primarul nu poate fi tras la răspundere pentru toate!”, spune el, primăria precizând că „este imposibil ca municipalitatea să investească în utilaje eficiente de deszăpezire”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol