7 august 2020, 3:49

Facultatea de Jurnalism a Universității București va transmite live ce mai mare conferință de fact-cheking din lume

Universitatea din Bucureşti va fi reprezentată de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Global Fact 7, cea mai mare conferinţă de fact-checking din lume.

În perioada 22-27 iunie 2020, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe Comunicării a Universităţii din Bucureşti va transmite live, pe pagina de Facebook www.facebook.com/fjsc20, cea mai mare conferinţă de fact-checkers din lume – Global Fact 7, eveniment cu tradiţie organizat anual de International Fact-Checking Network.

Online

În cadrul conferinţei, desfăşurate anul acesta online, având în vedere contextul generat de pandemia de COVD-19, peste 150 speakeri din peste 40 de ţări vor dezbate despre demersurile pe care le fac jurnaliştii din întreaga lume pentru verificarea faptelor şi a informaţiilor.

Din cele 50 de paneluri, 24 sunt gratuite pentru public, live-stream pe Facebook şi YouTube. Agenda conferinţei virtuale din acest an poate fi consultată aici https://virtual.globalfact7.com/agenda.

„La conferinţa Global Fact de anul trecut au fost 240 de participanţi din 55 de ţări. Anul acesta, la Global Fact 7, pentru că evenimentul este online, vor fi 7 zile de dezbateri online, în loc de 3, vom fi de 4 ori mai mulţi. 950 membri ai comunităţii de fact-checking din 70 de ţări s-au înregistrat deja pentru conferinţă. Împreună cu partenerii de la Stadeum Group invităm studenţii şi profesorii pe pagina noastră oficială de Facebook acolo unde vom oferi acces gratuit la dezbaterile şi work-shop-urile despre cum verificăm informaţiile, acurateţea datelor, despre cum prezentăm publicului fapte demonstrabile şi mai ales despre cum informăm corect şi responsabil publicul într-o epocă a dezinformării şi ameninţărilor propagandei şi manipulării prin fake-news”, a remarcat conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a UB.

„Stadeum Group a trimis mii de solicitări pentru ştergerea numeroaselor pagini fake şi postări conţinând fake-news doar în ultimul an, numărul lor crescând semnificativ în contextul pandemiei COVID-19. Acurateţea informaţiilor este un subiect sensibil, cu un impact important în viaţa de zi cu zi. Suntem onoraţi de parteneriatul cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi de proiectul pe care îl vom construi împreună pentru a reda vocea şi credibilitatea adevăraţilor jurnalişti. Vor fi numeroase prezentări cu abordări din diferite domenii de cercetare asupra fact-checking. Toate sesiunile vor putea fi vizionate live-stream şi sunt gratuite atât pentru studenţii FJSC, cât şi pentru publicul larg preocupat de metodele prin care jurnaliştii profesionişti verifică faptele, într-o perioadă marcată de infodemie în care dezinformarea şi conspiraţiile au explodat pe internet”, a subliniat Brian Pike, directorul Stadeum Group, Official Facebook Media Partner.n perioada 22-27 iunie 2020, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe Comunicării a Universităţii din Bucureşti va transmite live, pe pagina de Facebook www.facebook.com/fjsc20, cea mai mare conferinţă de fact-checkers din lume – Global Fact 7, eveniment cu tradiţie organizat anual de International Fact-Checking Network.

150 de speakeri din 40 de țări

În cadrul conferinţei, desfăşurate anul acesta online, având în vedere contextul generat de pandemia de COVD-19, peste 150 speakeri din peste 40 de ţări vor dezbate despre demersurile pe care le fac jurnaliştii din întreaga lume pentru verificarea faptelor şi a informaţiilor.

Din cele 50 de paneluri, 24 sunt gratuite pentru public, live-stream pe Facebook şi YouTube. Agenda conferinţei virtuale din acest an poate fi consultată aici https://virtual.globalfact7.com/agenda.

„La conferinţa Global Fact de anul trecut au fost 240 de participanţi din 55 de ţări. Anul acesta, la Global Fact 7, pentru că evenimentul este online, vor fi 7 zile de dezbateri online, în loc de 3, vom fi de 4 ori mai mulţi. 950 membri ai comunităţii de fact-checking din 70 de ţări s-au înregistrat deja pentru conferinţă. Împreună cu partenerii de la Stadeum Group invităm studenţii şi profesorii pe pagina noastră oficială de Facebook acolo unde vom oferi acces gratuit la dezbaterile şi work-shopurile despre cum verificăm informaţiile, acurateţea datelor, despre cum prezentăm publicului fapte demonstrabile şi mai ales despre cum informăm corect şi responsabil publicul într-o epocă a dezinformării şi ameninţărilor propagandei şi manipulării prin fake-news”, a remarcat conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a UB.

Pagini fake

„Stadeum Group a trimis mii de solicitări pentru ştergerea numeroaselor pagini fake şi postări conţinând fake-news doar în ultimul an, numărul lor crescând semnificativ în contextul pandemiei COVID-19. Acurateţea informaţiilor este un subiect sensibil, cu un impact important în viaţa de zi cu zi. Suntem onoraţi de parteneriatul cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi de proiectul pe care îl vom construi împreună pentru a reda vocea şi credibilitatea adevăraţilor jurnalişti. Vor fi numeroase prezentări cu abordări din diferite domenii de cercetare asupra fact-checking. Toate sesiunile vor putea fi vizionate live-stream şi sunt gratuite atât pentru studenţii FJSC, cât şi pentru publicul larg preocupat de metodele prin care jurnaliştii profesionişti verifică faptele, într-o perioadă marcată de infodemie în care dezinformarea şi conspiraţiile au explodat pe internet”, a subliniat Brian Pike, directorul Stadeum Group, Official Facebook Media Partner.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.