17 iunie 2021, 11:15

Operațiunea FAKE NEWS. Topul țărilor cu conturi de Facebook suspendate

Facebook a publicat ”Threat Report The State of Influence Operations 2017-2020”. Ce reprezintă, mai exact?

Este un raport al ”operațiunilor de infuențare” în care e prezentat  topul țărilor din care a eliminat cele mai multe rețele care încercau să manipuleze publicul. Este vorba de fake news, dar și despre alte tipuri de influențe, scrie NBC News.

Raportul se referă la numărul de rețele pe care compania le-a eliminat pentru implicarea lor în ceea ce Facebook numește un fals comportament coordonat (inauthentic behavior).

Datele sunt parte a unui raport despre ”operatori de infuență” care include încercările unor grupuri care se foloseau de conturi false pentru a induce în eroare useri Facebook sau pentru a încerca să le schimbe părerile despre diverse teme importante, mai ales politice.

Topul țărilor cu conturi suspendate de Facebook. Sumarul pe ultimii 4 ani

Facebook anunță lunar ce rețele a eliminat pentru comportament inadecvat, dar raportul de acum face un sumar al ultimilor patru ani.

În martie 2019 un anunț viza România: Facebook spunea că a eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în țara noastră prin conturi false, dar și reale create de apropiați ai PSD.

Top 5

În raportul de acum, Facebook a publicat un top 5 al țărilor din care sunt cele mai multe rețele de manipulare ce au fost eliminate de pe rețelele Facebook.

  1. Rusia 27
  2. Iran 23
  3. Myanmar 9
  4. SUA 9
  5. Ucraina 8

Țările cel mai adesea țintite de aceste operațiuni de influență sunt SUA (26 de operațiuni), Marea Britanie (11), Ucraina (11), Libia. Sudan (6).

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.