20 octombrie 2021, 15:51

Favoriți la Oscar 2021. Cine ar putea câștiga Premiul Academiei?

Timpul până la Gala Oscar se numără în ore, iar specialiștii încearcă să facă câteva pronosticuri. Iată cine sunt favoriții în viziunea celor de la New York Times.

O gală la care se fac calcule, influențată nu numai de valoarea politică, ci și de mișcările sociale precum Black Live Matters sau actuala pandemie. Cu grijă ca totul să fie artă, dar să fie artă corectă politic.

Să vedem cine ar putea fi favoriți la Oscar 2021…

Cel mai bun film

„Nomadland” ar putea fi câștigătorul premiului pentru cel mai bun film la gala premiilor Oscar 2021.

Filmul a câștigat aproape fiecare mare premiu de până acum, de la Producers Guild la Globurile de Aur. Cel mai recent, joi seară filmul „Nomadland”, regizat de Chloe Zhao, a fost marele învingător al celei de-a 36-a gale Independent Spirit Awards, unde acest lungmetraj a câştigat patru trofee.

Potrivit predicțiilor făcute de New York Times concurenți pentru „Nomadland” sunt „Promising Young Woman” și ”Minari”.

Cel mai bun regizor

Cel mai bun regizor desemnat la premiile Oscar 2021 are toate șansele să fie Chloe Zhao, care a regizat „Nomadland”.

Zhao ar devenia doua femeie care a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la premiile Oscar, după Kathryn Bigelow („The Hurt Locker”) și prima femeie de culoare care a luat vreodată acest trofeu, scrie New York Times.

Cel mai bun actor

Premiul Oscar 2021 pentru categoria cel mai bun actor, potrivit predicțiilor NYT, ar putea merge la Chadwick Boseman, din „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Acesta este la concurență cu Anthony Hopkins („The Father”), care oferă un spectacol desăvârșit și ar putea câștiga voturi până în ultimul moment.

Cea mai bună actiță

Premiul Oscar 2021 pentru categoria cea mai bună actriță ar putea merge către Viola Davis pentru rolul din „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Frances McDormand din „Nonadland” este cea mai puternică concurentă la premiile Oscar 2021, dar a câștigat deja două distincții ale Academiei pentru cea mai bună actriță, iar alegătorii s-ar putea să nu se simtă obligați să i-o ofere pe a treia atât de curând.

Carey Mulligan din „Promising Young Woman” nu a câștigat niciodată un Oscar, dar este considerată una dintre cele mai mari actrițe din generația ei, iar filmul în care joacă este unul dintre cele mai bine cotate la Oscar 2021.

Dintre aceste trei actrițe, Viola Davis are rolul în care se transformă cel mai mult, iar acest gen de lucruri poate conta decisiv.

Câștigă sau nu ”Colectiv” Oscarul?

În ceea ce privește filmul „Colectiv”, expertul New York Times nu-l vede printre câștigătorii de la Gala premiilor Oscar 2021 în categoriile în care a fost nominalizat.

Și nu este primul critic care spune că filmul românesc ar merita…dar calculele sunt altele.

Potrivit predicțiilor ziarului american, „My Octopus Teacher” are cea mai mare șansă de a-și adjudeca premiul în categoria cel mai bun lungmetraj documentar. De asemenea, premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional la Oscar 2021 ar putea merge la „Another Round” (Danemarca).

Despre șansele ”Colectiv” puteși citi și AICI.

Câștigătorii premiilor Oscar 2021 vor fi aflați în noaptea de duminică spre luni, ceremonia începând la ora 03.00, ora României.

Citește și:

Laura Pausini cântă la Gala OSCAR


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.