26 mai 2022, 20:46

Pentru prima dată în istorie, femeile au stat de pază la Mecca, în timpul pelerinajului

Din aprilie, zeci de femei soldați au devenit parte a serviciilor de securitate care monitorizează pelerinii din Mecca și Medina, locurile de naștere ale Islamului. Ele sunt îmbrăcate cu uniformă militară kaki, jachetă lungă peste șolduri, pantaloni largi și o beretă neagră deasupra unui văl care le acoperă părul.

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite a promovat reformele sociale și economice ca parte a planurilor de modernizare a regatului musulman conservator și de atragere a investițiilor străine, în cadrul unei acțiuni de diversificare.

Potrivit planului său de reformă, cunoscut sub numele de Vision 2030, prințul moștenitor a ridicat interdicția aspura femeilor de a conduce automobile, le-a permis femeilor adulte să călătorească fără permisiunea soților și le-a acordat mai mult control asupra problemelor familiale.

Planul de reformă a fost însoțit de o represiune împotriva disidenței, inclusiv împotriva activistelor pentru drepturile femeii. Arabia Saudită a limitat Hajj-ul (pelerinajul la Mecca dintre 17-22 iulie) la propriii cetățeni și rezidenți pentru al doilea an consecutiv, interzicând accesul milioanelor de alți pelerini din străinătate, ca răspuns la pandemia de coronavirus.

Foto: REUTERS / AHMED YOSRI (via The Jerusalem Post)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol