22 ianuarie 2022, 4:05

Femeia care face istorie: Kamala Harris. Ce spune cea care va deveni vicepreședinte al SUA

Kamala Harris, coechipiera candidatului democrat la Președinția SUA, Joe Biden, care va fi cel de-al 46-lea președinte al Americii, face acum istorie. Ea este prima femeie de culoare aleasă vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.

S-a întrerupt astfel o tradiția care menținea bărbații – majoritate albi – înrădăcinați la cele mai înalte niveluri ale politicii americane timp de peste două secole.

Senatoarea californiană de 56 de ani este și prima persoană de origine sud-asiatică aleasă vicepreședinte, ea reprezentând multiculturalismul care definește America, dar este absent în centrele de putere de la Washington.

La scurt timp după mass-media americane l-au anunțat câștigător al alegerilor, după patru zile de suspans, pe Joe Biden, Harris a promis să se apuce imediat de lucru, transmit AFP şi dpa.

„Acest scrutin înseamnă mult mai mult decât Joe Biden sau decât mine. Are legătură cu sufletul Americii şi cu disponibilitatea noastră de a lupta pentru el. Avem mult de lucru. Haideţi să începem”, a scris ea pe Twitter.

Câștigătorul anunțat de presă

Mass media americane l-au anunţat drept câştigător al alegerilor din 3 noiembrie pe Joe Biden, cu 273 de mari electori, graţie succesului înregistrat în statul-cheie Pennsylvania.

Biden va deveni cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

În zgomotul claxoanelor şi al uralelor, o mulţime de oameni se îndrepta sâmbătă către centrul Washingtonului, în apropiere de Casa Albă, pentru a sărbători victoria democratului Joe Biden în scrutinul prezidenţial.

Trump fierbe și amenință

În schimb, președintele în exercițiu, Donald Trump, care acuză fraude electorale, nu se recunoaște înfrânt.

Trump a avertizat sâmbătă că scrutinul prezidenţial este departe de a se fi încheiat.

Donald Trump a anunţat că echipa sa de campanie va începe de luni acţiunile în instanţă.

Liderul de la Casa Albă a mai declarat că Joe Biden „se grăbeşte să pozeze în mod fals în învingător”.

„Ştim cu toţii de ce Joe Biden se grăbeşte să pozeze în mod fals în învingător şi de ce aliaţii lui din mass media se chinuie atât să-l ajute: nu vor să se afle adevărul. Purul adevăr este că acest scrutin este departe de a se fi încheiat”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

UPDATE

Mulți oameni au simțit nevoia să iasă în stradă să se bucure de victoria în alegeri a democratului Joe Biden:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.