25 ianuarie 2022, 9:32

Pentru că a întârziat la zbor, o femeie a spus că există o bombă în avion

În 6 septembrie, Marina Verbitsky (46 de ani) a sosit la Aeroportul Internațional Fort Lauderdale-Hollywood din Florida, împreună cu soțul și fiul ei, dar au ajuns prea târziu: avionul era pe punctul de a decola. Verbitsky a spus unui angajat al liniei aeriene că trebuie să urce în avion, deoarece fiul ei avea școală. Dar, când i s-a spus că este prea târziu pentru a urca, ea a început să-i jignească pe angajații de la JetBlue. În cele din urmă, le-a spus că bagajele sale conțin o bombă.

Femeia a fost arestată și decolarea avionului a fost întârziată; pasagerii au fost debarcați, înainte ca autoritățile să cerceteze avionul. Evident, n-au găsit nicio bombă.

Verbitsky se confruntă acum cu o acuzație de raportare falsă privind amplasarea unei bombe, a unui exploziv sau a unei arme de distrugere în masă. Cauțiunea ei a fost stabilită la 10.000 de dolari, iar un judecător a ordonat să i se facă o evaluare a sănătății mintale. Femeia a plătit cauțiunea și a ieșit a doua zi din arest.

Presupusa amenințare cu bombă reprezintă ultimul caz de pasageri care au creat probleme companiilor aeriene în ultimele luni. Ea este cel puțin a doua persoană acuzată că a amenințat cu bomba pe aeroportul Fort Lauderdale în ultimele două luni.

  • În iulie, Wegal Rosen (74 de ani) a fost arestat după ce i-a spus unui angajat de la ghișeul de bilete că avea o bombă în geantă, obligând aeroportul să evacueze trei terminale, să închidă drumurile și să anuleze sau să întârzie zeci de zboruri. Rosen a fost acuzat de aceeași infracțiune ca Verbitsky și ar putea primi până la 15 ani de închisoare. Un judecător i-a ordonat să nu mai calce pe aeroportul din Fort Lauderdale.
  • Cu o lună mai devreme, forțele de ordine federale au arestat un bărbat din Georgia, după ce acesta a sunat la Aeroportul Internațional Lehigh Valley din Allentown, Pennsylvania, îngrijorat de faptul că fiica sa făcea contrabandă cu marijuana. Frustrat că nu i s-a dat satisfacție, el l-a întrebat pe un angajat de la compania Delta ce vor face dacă va spune că există o bombă în avion. Avionul, aflat deja pe platformă, a fost evacuat, dar autoritățile n-au găsit nicio bombă sau droguri.

 

Oficialii Administrației Federale a Aviației au declarat că acest comportament s- a înrăutățit în timpul pandemiei. În august, agenția a spus că a primit aproximativ 3.889 de rapoarte de „comportament indisciplinat” al pasagerilor companiilor aeriene, rezultând amenzi de un milion de dolari.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.