29 august 2023, 3:54

Pentru că a întârziat la zbor, o femeie a spus că există o bombă în avion

În 6 septembrie, Marina Verbitsky (46 de ani) a sosit la Aeroportul Internațional Fort Lauderdale-Hollywood din Florida, împreună cu soțul și fiul ei, dar au ajuns prea târziu: avionul era pe punctul de a decola. Verbitsky a spus unui angajat al liniei aeriene că trebuie să urce în avion, deoarece fiul ei avea școală. Dar, când i s-a spus că este prea târziu pentru a urca, ea a început să-i jignească pe angajații de la JetBlue. În cele din urmă, le-a spus că bagajele sale conțin o bombă.

Femeia a fost arestată și decolarea avionului a fost întârziată; pasagerii au fost debarcați, înainte ca autoritățile să cerceteze avionul. Evident, n-au găsit nicio bombă.

Verbitsky se confruntă acum cu o acuzație de raportare falsă privind amplasarea unei bombe, a unui exploziv sau a unei arme de distrugere în masă. Cauțiunea ei a fost stabilită la 10.000 de dolari, iar un judecător a ordonat să i se facă o evaluare a sănătății mintale. Femeia a plătit cauțiunea și a ieșit a doua zi din arest.

Presupusa amenințare cu bombă reprezintă ultimul caz de pasageri care au creat probleme companiilor aeriene în ultimele luni. Ea este cel puțin a doua persoană acuzată că a amenințat cu bomba pe aeroportul Fort Lauderdale în ultimele două luni.

  • În iulie, Wegal Rosen (74 de ani) a fost arestat după ce i-a spus unui angajat de la ghișeul de bilete că avea o bombă în geantă, obligând aeroportul să evacueze trei terminale, să închidă drumurile și să anuleze sau să întârzie zeci de zboruri. Rosen a fost acuzat de aceeași infracțiune ca Verbitsky și ar putea primi până la 15 ani de închisoare. Un judecător i-a ordonat să nu mai calce pe aeroportul din Fort Lauderdale.
  • Cu o lună mai devreme, forțele de ordine federale au arestat un bărbat din Georgia, după ce acesta a sunat la Aeroportul Internațional Lehigh Valley din Allentown, Pennsylvania, îngrijorat de faptul că fiica sa făcea contrabandă cu marijuana. Frustrat că nu i s-a dat satisfacție, el l-a întrebat pe un angajat de la compania Delta ce vor face dacă va spune că există o bombă în avion. Avionul, aflat deja pe platformă, a fost evacuat, dar autoritățile n-au găsit nicio bombă sau droguri.

 

Oficialii Administrației Federale a Aviației au declarat că acest comportament s- a înrăutățit în timpul pandemiei. În august, agenția a spus că a primit aproximativ 3.889 de rapoarte de „comportament indisciplinat” al pasagerilor companiilor aeriene, rezultând amenzi de un milion de dolari.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol