2 martie 2021, 7:13

Festivalul care îmbină tehnologia cu arta revine cu a doua ediție: RADAR aduce un nou show imersiv

Un spectacol de lumini îmbinat cu lucrări de artă formează mixul ideal pentru o expoziție impresionantă.

RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities) va susține cea de a doua ediție a festivalului de „artă și tehnologie”, ce va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la ROMAERO, unde poți admira, în cadrul unui tur de 2 ore, creațiile unor artiști independenți din România și nu numai, ce dezvoltă proiecte în domenii precum realitate augmentată, video-mapping, inteligență artificială, instalații interactive, game art, sound design și multe altele.

Format inovat

După ce în 2019 a reunit, pe durata celor trei zile de desfășurare, peste 50 de artiști și 8.500 de participanți, RADAR își propune să inoveze formatul primei ediții cu un nou show imersiv.

Galeria de artă organizată anul acesta printr-o serie de spectacole și instalații artistice interactive are la bază tematica FLUX, astfel artiștii realizatori ai operelor au creat o perspectivă dinamică a interacțiunii continue a elementelor lumii noastre și despre schimbările care apar atunci când oamenii, destinele și contextele se ciocnesc. FLUX privește lumea ca pe un organism perpetuu reinventat în ultimii 100 de ani. O lume dinamică, dar tot mai ordonată, stabilă, dar mereu mai fluidă. Iar publicul ocupă un rol principal, fiindcă nu există FLUX fără REFLUX.

Evenimentul va avea loc în hangarul 3 ROMAERO, pe  o suprafață generoasă de 5.800 mp. O mare parte din această suprafață va fi acaparată de spectacolul de video mapping, care va acoperi 900 mp, la care se adaugă cei 500 mp de proiecție din cadrul spațiului imersiv dedicat copiilor și instalația centrală.

Organizatorii s-au asigurat ca expoziția să respecte măsurile de sănătate și siguranță impuse de autorități în contextual actual al epidemiei COVID-19. Vizitatorii sunt rugați să respecte orele programate vizitei lor, conform biletului, să li se verifice temperatura la intrare, să își dezinfecteze mâinile la sosire, să poarte mască pe parcursul vizionării expoziției și să păstreze distanța socială recomandată.

 

Sursa foto: Facebook/RadarNewMediaArt


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.