10 decembrie 2023, 19:41

Festivalul Strada de C’Arte

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară „Carol I” şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, prezintă, în perioada 23-26 septembrie, a X-a ediţie a festivalului Strada de C’Arte.

Festivalul se vrea  o sărbătoare a artelor şi a ştiinţelor care oferă iubitorilor de cultură o experienţă în lumea cunoaşterii, a imaginaţiei şi a creaţiei.

Cu acest prilej, arată organizatorii, Biblioteca Centrală Universitară devine scena de referinţă a expresiei artistice şi a comunităţii acestui festival construit în jurul unui târg de carte organizat de Asociaţia Publicaţiilor Literare şi a Editurilor din România.

Festivalul Strada de C’Arte – film, carte, teatru

„Strada de C’Arte a devenit pentru bucureşteni un festival în care literatura, pictura, filmul, teatrul, muzica şi arhitectura se împletesc armonios”, afirmă Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, iniţiatoarea şi promotoarea festivalului.

Ediţia a X-a a festivalului va găzdui: 10 lansări de carte, concerte, proiecţii de film, lecturi publice, ateliere pentru copii şi teatru de păpuşi, precum şi un inedit spectacol ecvestru şi muzical oferit de Filimon Iordache în tandem cu muzica lui Adrian Naidin.

Pe toată perioada festivalului, admiratorii lui Horaţiu Mălăele se vor putea bucura în Foaierul de Lectură de expoziţia „Feminin – Creaţie şi tentaţie”, semnată de el şi pusă la dispoziţie de Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Expoziţia de benzi desenate „Eroii care au făcut istorie” va fi prezentată în zona statuii Regelui Carol I, de către Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.


Comentariile sunt oprite pentru acest articol