29 mai 2022, 1:26

Festivalurile românești, tot mai apreciate în Europa. 3 premii internaționale pentru evenimentele muzicale

Gala celei de-a 11-a ediții a European Festival Awards s-a desfășurat în Olanda.

European Festival Awards este cea mai importantă competiție dedicată industriei muzicale europene, iar în cadrul acesteia s-au premiat evenimentele de profil care au obținut rezultate deosebite.

Trei festivaluri românești au fost premiate în cadrul evenimentului:

  • ARTmania – câștigător al categoriei The Award for Excellence & Passion (Premiul pentru excelență și pasiune)
  • Electric Castle – câștigător al categoriei Best Medium-Sized Festival (Cel mai bun festival de dimensiune medie)
  • Jazz in the Park – câștigător al categoriei Best Small Festival (Cel mai bun festival de mică dimensiune), transmite infomusic.ro.

Codruța Vulcu este fondator și director al ARTmania, festival de artă și muzică rock din Sibiu. Festivalul a mai fost premiat în 2018 la European Festival Awards în categoria „Cel mai bun festival mic”.

Electric Castle este festivalul cunoscut pentru muzica live și electronică, dar și pentru că a mutat muzica din cluburi pe scenele din aer liber ale unui castel.Evenimentul ce se desfășoară, ca în fiecare an, pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca are un public cuprins între 10.000 şi 39.999 de persoane. Din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria „Cel mai bun festival de dimensiune medie”.

Jazz in the Park oferă o varietate de concerte cu intrare liberă ce se desfășoară în Cluj-Napoca. La European Festival Awards 2019 s-a evidențiat în categoria „Cel mai bun festival de mică dimensiune” (eveniment cu mai puţin de 10.000 de spectatori)

sursa foto: wall-street.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol