23 ianuarie 2022, 17:43

Filarmonica din Arad, recital în fața spitalelor COVID-19

Mai mulți tineri artişti de la Filarmonica din Arad au susţinut miercuri recitaluri în faţa celor două spitale COVID-19 din municipiul Arad. Concertele au fost dedicate cadrelor medicale, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Artiştii şi-au adus instrumente şi partituri şi s-au instalat în faţa Spitalului TBC, iar apoi în faţa fostului spital municipal – care este acum secţie COVID-19 în cadrul Spitalului Judeţean – oferind un spectacol pentru cadrele medicale.

Tinerii au interpretat mai multe piese de muzică clasică, iar cadoul muzical a fost primit cu aplauze de către personalul medical, care a urmărit recitalurile fie de afară, fie de la ferestre.

„A trecut mai bine de un an de când nu am fost la Filarmonică şi suntem zi de zi la spital. Ne bucurăm că sunteţi alături de noi şi vă mulţumim pentru susţinere”, le-a transmis artiştilor dr. Gigi Aiordăchioae, medic primar chirurg, coordonator secţie COVID-19.

Şi artiştii s-au declarat emoţionaţi, pentru că nu au mai cântat de mult timp în public.

„Am avut emoţii, pentru că ştim că medicii nu au mai fost de mult la concert, dar nici noi nu am mai văzut de ceva timp o sală plină”, a spus Sergiu Bacoş, instrumentist, scrie Agerpres.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.