9 decembrie 2024, 6:42

Filmările pentru „Cravata Galbenă”, despre viaţa celebrului dirijor Sergiu Celibidache, s-au încheiat

S-au încheiat filmările la pelicula Cravata Galbenă (The Yellow Tie), care portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX. Producătorii şi regizorul lungmetrajului „Cravata Galbenă/The Yellow Tie” au anunţat încheierea filmărilor care au avut loc în această vară în spaţii din Bucureşti şi împrejurimi. Filmul va fi lansat în toamna anului 2024.

Realizat cu finanțare exclusiv românească, avându-i în distribuție pe John Malkovich, Ben Schnetzer, Kate Phillips, Sean Bean, Anton Lesser, Charlie Rowe și alții și regizat de fiul lui Celibidache, filmul este despre puterea pe care fiecare dintre noi o are pentru a-și urma visul.

Peste 10.000 de persoane au fost spectatorii punerii în scenă a unor concerte istorice susţinute de renumitul dirijor în Philadelphia, Buenos Aires, Veneţia, Bucureşti sau Berlin. Simfoniile lui Anton Bruckner, Beethoven, Ravel şi George Enescu au fost reinterpretate de Orchestra Română de Tineret a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, Orchestra Simfonică a Operei Naţionale Bucureşti, Orchestra Simfonică Monica Calofir. La „Rapsodia Română”, recreată pe scena Ateneului din Bucureşti au fost prezenţi, în calitate de spectatori, câţiva dintre cei care au cântat pe aceeaşi scenă cu maestrul Sergiu Celibidache în 1978, la revenirea pentru scurt timp a acestuia în ţară.

„Cravata Galbenă înseamnă puterea pe care fiecare dintre noi o avem să îşi urmeze visul. Cum Celibidache născut în Roman, Neamţ, a ajuns să dirijeze pe cele mai mari scene ale lumii, aşa fiecare dintre noi, dacă îşi urmează cu determinare şi perseverenţă un vis, poate să şi-l îndeplinească. Cravata Galbenă e un film necesar în vremurile pe care le trăim, vremuri în care cei mai mulţi dintre noi şi-au pierdut încrederea într-un viitor mai bun, şi-au pierdut încrederea că pot să facă orice îşi doresc. Cravata Galbenă este necesar pentru România, atât la nivel internaţional, pentru a arăta lumii că suntem o ţară care merită respect, cât şi pe plan naţional, pentru a regăsi sentimentul de mândrie naţională şi pentru a oferi exemple de români care au reuşit la nivel mondial. Aceste modele sunt cruciale pentru generaţia tânără”, declară producătorul filmului, Adela Vrînceanu Celebidachi.

Realizat cu finanţare exclusiv românească, cu o echipă care a depăşit 200 de persoane, pelicula a fost filmată în România, unde au fost construite decoruri care au reconstituit locaţii din zece ţări, inclusiv casa celebrului dirijor din Franţa. Acţiunea acoperă peste şapte decenii şi o poveste de viaţă impresionantă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol