19 mai 2024, 22:48

Filmul „Corpus Christi” nu se mai lansează în București, dar pleacă în țară

Decizia închiderii teatrelor și cinematografelor dă peste cap instituțiile de cultură din Capitală. Cu toate acestea, distribuitorii încearcă să găsească soluții. Una dintre ele – lansări în afara Bucureștiului.

Una dintre primele victime ale noului lockdown cultural este filmul polonez „Corpus Christi”.

Un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar, câștigător a 10 premii la Polish Film Awards și cu peste 2 milioane de spectatori în Polonia.

„Corpus Christi” urmărește fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot în ciuda cazierului său, și care preia accidental o parohie.

Povestea unui „preot”

Apreciat de public și de critica din întreaga lume, Corpus Christi îl aduce în prim plan pe Daniel, un tânăr de 20 de ani, proaspăt ieșit dintr-un centru de detenție. Ajuns într-un mic oraș din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

”Adesea emoționantă dar și tulburătoare ori amuzantă, drama aceasta dezvăluie o parabolă spirituală, care este în mod unic poloneză, dar, deopotrivă, la îndemâna oricărui spectator.” -The Guardian.

Unul dintre cele mai importante filme europene ale anului, Corpus Christi, se va lansa în România în ciuda închiderii cinematografelor din București.

Lovitură pentru piața filmului

”Decizia închiderii cinematografelor în București a venit ca o mare lovitură pentru distribuitori, exploatanți și public. S-a luat fără nici o argumentare care să dovedească cazuri înregistrate în aceste spații și fără nici o consultare a operatorilor din domeniu. A fost anunțată de astăzi pe mâine, fără nici un fel de măsuri de spirjin al celor direct afectați. Cinematografele și teatrele sunt spațiile în care distanțarea socială, purtarea măștii și dezinfectarea celor prezenți sunt cel mai ușor de controlat și respectat, iar operatorii sălilor se achită exemplar de asta. Motiv pentru care nici nu a fost depistat vreun focar. Am decis să lansăm totuși filmul în orașele în care acest lucru este posibil, dând ocazia spectatorilor să aibă acces la cultură.”, au anunțat reprezentanții Bad Unicorn, distribuitorii filmului.

Corpus Christi se va vedea în peste 20 de cinematografe din 20 de orașe din România din 9 octombrie.

Dar iată și trailerul filmului:

Foto: Bad Unicorn

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol