29 octombrie 2021, 0:54

Aplicație care folosește datele publice de pe platformele sociale pentru a prinde răufăcători

Forenza, o companie startup israeliană, a creat o nouă platformă de date bazată pe abonament pentru a asista departamentele de poliție și anchetatorii privați în soluționarea infracțiunilor prin utilizarea de surse deschise, dovezi medico-legale digitale și informații de afaceri de pe canalele publice de socializare. Departamentele de poliție pot vizualiza și analiza videoclipuri publice de pe Instagram, YouTube și TikTok, pentru 600 de dolari pe lună, pentru a le ajuta să rezolve infracțiunile.

Cofondatorul aplicației a spus că aceasta poate identifica toate videoclipurile de pe TikTok despre persoane din mașini sau mașini implicate în activități infracționale. Platforma de socializare conține o mulțime de elemente pe care forțele de poliție le pot folosi pentru a localiza persoane sau locuri asociate cu rapoartele.

Apar în mod firesc întrebări de confidențialitate și etice. Informațiile colectate și stocate de aplicație sunt publice și nu vor încălca niciodată confidențialitatea utilizatorilor. Dacă cineva încarcă ceva online, acest element poate fi văzut, salvat și utilizat de către ofițerii de poliție care îl încarcă în cloud-ul Forenza.

Forenza este utilizat în prezent de forțele de poliție israeliene, dar compania intenționează să se extindă în SUA mai târziu în acest an.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.